Політика

Куліч увійшов у трійку найбагатших губернаторів країни!

П’ять українських губернаторів задекларували понад 1 млн грн доходу.

18 березня цього року в країні набув чинності закон про електронне декларування. Проте більшість українських чиновників все ще подають декларації про доходи за 2015-й у старому форматі – заповнені рукою та відскановані.

Серед українських губернаторів свій документ опублікували ще не всі. Однак станом на сьогодні з огляду на подані декларації в Україні вже виявлено п’ять голів ОДА, дохід яких за 2015 рік становить понад 1 млн грн.

       Найбагатшим виявився губернатор Миколаївської області Вадим Меріков – згідно з його декларацією, дохід за 2015-й рік становив 1 млн 906 тис. 104 грн. Зарплата з них – 118 104 тис. грн, решта – 1 млн 788 тис. грн – дохід від відчуження майна. Доходи від дружини та дочки добігли лише до позначки 645 грн. У Мерікова є три земельних ділянки, квартира в Києві, гараж та один автомобіль. На членів сім`ї  зареєстровано – дві квартири в Миколаєві, два гаражі, 2 авто.

Інший мільйонер – губернатор Волинської ОДА Володимир Гунчик – на своїх рахунках в банку зазначив понад 14 млн 185 тис. грн. Минулого року Гунчик декларував дещо більше 8 млн грн. Тобто його фінансові статки зросли майже вдвічі. За минулий рік Гунчик заробив 1 млн 642 тис. грн, з яких 96,3 тис. – це зарплата. Є у нього три земельних ділянки, квартира і будинок, автомобіль ВАЗ.

А от чернігівський представник влади — Валерій Куліч задекларував 1 млн 396 тис. 122 грн доходу. Зарплата – 115 тис. 785 грн, мільйон гривень склали дивіденди, також вказаний дохід від відчуження нерухомості та рухомого майна. У Куліча – дві земельні ділянки, дві квартири, будинок і гараж, три авто. На членів родини записані ще чотири автомобілі. На рахунках у банках грошей у Куліча немає.

На 200 тис. біднішим виявився губернатор Івано-Франківської області Олег Гончарук. Він  задекларував 1 млн 196 тис. 523 грн, зарплата чиновника склала понад 100 тис. грн. Решту він отримав від продажу майна. У Гончарука – три земельні ділянки, два будинки, дві квартири та два гаражі, є одне авто. У документі Гончарук зазначив дружину, у якої також три квартири, гараж на дві машини. Сума торішнього доходу членів сім’ї склала понад 1 млн 069 грн.

Почесне п’яте місце у цьому списку мільйонерів посів губернатор Кіровоградської області Сергій Кузьменко зі своїм статком 1 млн 332 тис. 408 грн. Зарплата з цієї суми — 167,2 тис. грн, понад 1 млн. 360 тис. – дивіденди і відсотки. 4853 грн – дохід від передавання майна в оренду. У Кузьменка – три земельні ділянки, квартира, житловий будинок.

Є ще два губернатори, яким трохи забракло до мільйона. Так, Ігор Райнін, голова Харківської ОДА, задекларував 923,6 тис. грн. «Сусід» Райніна, губернатор Полтавської області Валерій Головко задекларував 916 тис. 952 грн доходу. На рахунках у Головка в Укргазбанку понад 7 млн 200 тис. грн.

      У трьох областях України – Хмельницької, Запорізької та Херсонської – немає губернаторів. Обов’язки там виконують заступники глави облдержадміністрації.

У Херсонській ОДА це Валентина Січова. В її декларації зазначено, що за минулий рік вона отримала понад 180,4 тис. грн.. Заступник голови Хмельницької ОДА Василь Процюк задекларував — 237 тис. 306 грн.

Не подали свої декларації  голови Запорізької, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Рівненської, Чернівецької ОДА та Закарпаття.

     В інших регіонах України річний дохід губернаторів варіюється від 110 тис. грн – у голови Львівської області Олега Синютки, до 535 тис. грн у губернатора Донецької області Павла Жебрівського.

Найбідніший, згідно з декларацією про доходи, губернатор України, керівник Львівської області Олег Синютка минулий рік прожив на саму зарплату. Він задекларував дохід у 110 тис. 609 грн, і все це зарплата. У нього немає ні нерухомості, ні автомобіля, ні земельних ділянок, ні банківських вкладень. А ось у дружини, дочки та сина – авто, дві квартири і банківський вклад на суму 590 тис. 452 грн.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. неплохо устроился… и эт отолько то, что Кулич решился задекларировать! могу представить, какие реальные цифры того, что он таки «честным» трудом нажил на посту губернатора области…

  2. удивительно.. в одной из самых бедных областей один из самых состоятельных губернаторов.. может ну его законы совести и справедливости, может и себе начать воровать? судя по нашим чиновникам в Чернигове по-другому денег не заработать..

Back to top button