Колонка редактора

Алкоголь і «жизнь-боль»: сувора реальність любителів веселого відпочинку

Відпочинок! Це особливе тепле слово, що наповнює неабияким сенсом наше сіре буденне життя. Це слово мотивує у скрутну хвилину і заряджає енергією в ті моменти, коли здається, що вже все – повний абзац. А як відомо, «зе енд» без «хеппі енд» – це найстрашніше горе. Біда нації. Розчарування сезону. Зрада… Тому думки про відпочинок наганяють на обличчя усмішку і надають крила.

Для багатьох сенс життя і полягає в тому, щоб потужно, якісно й обов’язково весело відпочити. І у кожного для цієї священної місії є своя перевірена роками стратегія, своє бачення і, звісно ж, дорожня карта. Насправді варіантів відпочинку безліч. Але, на жаль, чимала частина українців обирає саме алкогольно-дурманний стайл. Ідеться не про символічне дегустування хорошого вина та ведення високоморальних дискусій, а про бездумне беззмістовне варварське знищення якогось шмурдяку. Найцікавіше і найпарадоксальніше те, що на безжальний експеримент ідуть свідомо – за кілька годин оманливого хмільного щастя треба дуже дорого платити. Кожен по-різному. Але загалом картина приблизно однакова. Цілий день після такого «відпочинку» треба присвятити власній реанімації. Похмілля – плата за веселе застілля. Летять в організм жмені таблеток, тіло прилипає слизом до дивану, все і всі страшенно дратують. Відпочинок після «відпочинку» виснажує організм і на роботу в понеділок йдуть наполовину мертвими і наполовину дурними.

Парадокс, але мало хто замислюється над тим, що якщо від подібного відпочинку відмовитися, то натомість отримаємо суперовий подарунок реальності – справжній релакс без спиртного, який дійсно заряджає на тиждень уперед. Варто лишень спробувати бодай раз виїхати на природу і не взяти з собою ні краплинки алкоголю. Відпочинок у сімейному колі без оковитої, виявляється, також може бути драйвовим.

Українці вимирають зі швидкістю світла. Свої сумні корективи в демографію вносить і війна. Тому давайте хоча б відмовою від алкоголю потурбуємося про наше майбутнє. Нехай це буде наш маленький внесок у велику справу.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Та шо ви панімаєтє в культурє отдиха )))

  2. ЧЁС, полный, не позорьте мои штаны ПОВЛО )))))

Back to top button