Культура (Вiдео)

Гарячі танці на чернігівській сцені: «Кутаїсі» вкотре зібрав аншлаг (Відео)

— Гостинні грузини і самі в гостях. Всеукраїнський гастрольний тур державного ансамблю пісні і танцю Грузії «Кутаїсі» розпочався з Чернігова. Вони вкотре вражатимуть розкішними костюмами, дивовижними постановками, чудовим співом і стрімкими танцями.

Як і в попередні роки, концерт колективу пройшов з аншлагом. Зануритись у чарівну атмосферу грузинської культури 10 грудня до зали драматичного театру прийшли не тільки чернігівці, а й шанувальники з Києва та навіть іноземні гості. На концерті також можна було зустріти і відомих чернігівців.

— У мене особисто давня мрія піти на такий показ, у нас є сімейна мрія відвідати Грузію, сьогодні для нас, мабуть, буде культурне відкриття грузинської культури. Це ще одна нагода побути просто жінкою, — Ніна Лемеш, директор департаменту сім’ї молоді та спорту ОДА.

Цього року ансамбль «Кутаїсі» привіз до Чернігова оновлену концертну програму. В кожному танці – темперамент і традиції грузинського народу.

— Є танок гурузький, Парца називається, весільний танок, є танець воїнів хорумі, є з кинжалами. В танцях передається характер грузинського народу і фольклору, — Каха Дгебуадзе, хореограф ансамблю «Кутаїсі».

— Сама Грузія насичена, кожен танок несе своє наповнення, — Анастасія Мелікішвілі, танцівниця ансамблю «Кутаїсі».

— Ми намагались передати всю Грузію загалом. Попри те, що Грузія маленька, в ній багато регіонів, кожен має свою специфіку, тому грузинські танці такі різноманітні і так тепло їх зустрічають, — Ксенія Мікєлова, танцівниця ансамблю «Кутаїсі».

— Хочеться кожного року приходити і дивитися.

— Грузинські танці для мене – це найкласніші танці. Складні рухи, які не кожна людина може виконати.

Перед чернігівцями виступив оновлений склад ансамблю, що гастролює другий рік. Танцівники розповідають, що мистецтва танців у Грузії починають вчитись із раннього дитинства.

Каже, з 5-6 років

Є серед учасників колективу і ті, хто заради грузинських танців змінив місце проживання.

— Я приїхала до Грузії переважно через танці, грузинські танці володіють такою магією, що неможливо стриматись, я танцювала в Росії, потім приїхала до Грузії, настільки люблю грузинські танці, — Ксенія Мікєлова, танцівниця ансамблю «Кутаїсі».

Грузини вражали не тільки танцями, а й багатоголосим співом наживо під акомпанемент старовинних музичних інструментів.

Переплетіння співів, живої музики та танців не давало глядачам оговтуватись, двогодиний концерт промайнув на одному диханні, із захопленням діляться враженнями глядачі. Жінок, звісно, зачепили за живе пристрасні танці грузинських чоловіків.

— Цей азарт, орли, одним словом, орли!

—  Чоловіки – це, звісно, шквал. Відчуття… енергетика така, що зала розлетиться на друзки.

— Дивовижно, молодці.

Гастролі «Кутаїсі» в Україні триватимуть майже протягом двох тижнів. Кожного дня – концерт у новому українському місті. До щільного гастрольного графіка звикли, кажуть танцівники. Вони мають власну стратегію, як залишитись у строю до фінального виступу на гастролях.

— Ми відновлюємо енергію міцним сном та добре харчуємось. І для нас головне – донести до глядача наші позитивні емоції та зробити максимум на цій сцені, — Георгий Бумбейшвілі, танцівник ансамблю «Кутаїсі».

Наприкінці виступу на глядачів очікував приємний сюрприз – співаки ансамблю виконали українську народну пісню «Реве та стогне Дніпр широкий».

Ще статті по темі

Back to top button