Політика (відео)

Абсурдна сесія: мільйони на «золоту» дорогу (Відео)

Двадцята сесія чернігівської міської ради дала початок опануванню цілини нашого міста. Досі недоторкана Кордівка тепер отримає дорогу завширшки понад 12 метрів. І виною цьому, звісно ж, тисячі чернігівців, які вмовили мера Атрошенка піти на цей крок.

— Я як міський голова не можу просто закрити очі чи вуха на замовлення десятків тисяч чернігівців, які ходять пішки по абсолютно розбитій вщент дорозі, — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Як ці тисячі звернулись до мера, він не уточнив. А от громадськість і депутати в залі одразу забили на сполох, адже ширина дороги більше 12 метрів, тож під час її прокладання вирубуватимуть значну частину зелених насаджень.

— Дерева 88 штук, а є зазначене вирубання деревно-чагарникової рослинності на площі 0.12 га це вид діяльності, що становить екологічну небезпеку, —  Олександр Гашпар, громадський активіст.

Але й на ці зауваження влада мала обґрунтовану відповідь.

—  Воно, відповідно до чинного законодавства, не є деревом, — Роман Старіков, директор КП «Зеленбуд».

Наступне, що, мабуть, найбільше обурило присутніх, це вартість проекту, що робить цю дорогу майже золотою.

— Кілометрова дорога коштує 16,9 мільйона гривень. Один метр обійдеться в 169 тисяч гривень, — Віктор Бистров, секретар чернігівської міської ради.

— Абсолютно виважене рішення, щоб виграв від цього весь Чернігів. Я особисто дуже зацікавлений і все, що треба, публічно кажу, — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Освоювати майже 17 мільйонів буде скромна організація ФОП «Маріч», керівником якої, за даними громадських активістів, є 30-річний Богдан Маріч. І, попри мораторій на забудову Кордівки, який депутати прийняли до цього, вони не вірять у його реальне виконання.

—  Ширина дороги покладе початок забудові Кордівки. Окремо протяжність дороги 950 метрів, а вартість 16 мільйонів, — Вадим Соколюк, депутат чернігівської міської ради.

—  Це не є будівництво дороги, це є спосіб забезпечити замовлення громади, десятків тисяч чернігівців, — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Альтернатива широченній дорозі, запропонована частиною фракцій, не була підтримана саме через фінансову складову.

— Альтернативна пропозиція була від трьох фракцій – зробити капітальний ремонт, зробити пішохідну доріжку. Розумієте, 900 метрів дороги і майже 17 мільйонів гривень – це зовсім нелогічно, — Олександр Соколов, депутат чернігівської міської ради, «Наш Край».

Проте нова промерська коаліція, членами якої стали «Батьківщина», «Опозиційний блок» і «радикали», все-таки «протиснула» 17-мільйонний дорожній шедевр. Але це був не останній сюрприз від них. Було внесене питання про зміни до бюджету, що фактично ділило гроші громади без будь-якого погодження чи обґрунтування. Проте й воно також було проголосоване щедрими депутатами.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button