Політика (відео)

Атрошенка викликають до суду через балачки про лазню (Відео)

Через промову на одній із нарад чернігівського міського голову викликають до суду. Владислав Атрошенко висловився про незаконні лазні на березі Десни, що начебто належать помічнику народного депутата Валерія Давиденка. Слова очільника у сюжеті використав телеканал «Дитинець».

Нардеп подав на міськраду та «Дитинець» (офіційно ТОВ «ЛІГА») позов, вимагаючи спростування недостовірної інформації та символічного стягнення моральної шкоди в розмірі 1 гривні. Адже, на його думку, поширена інформація дискредитує його та завдає шкоди репутації. 13 вересня у Деснянському суді пройшло перше засідання у справі.

«Є посилання на депутата Давиденка, використання лазень і є посилання на незаконність експлуатації цих лазень. Незаконність передбачає будування чи самозахоплення земельних ділянок або порушення експлуатації – це широке поняття, що негативно характеризує самого народного депутата», — представник народного депутата Валерія Давиденка Микола Торбєєв.

Сторона відповідача, що водночас захищала інтереси і міськради , і чернігівського телеканалу, наполягала —  в сюжеті інтереси названого народного депутата не зачеплені. І ототожнення формулювання «помічник народного депутата Давиденка» з самим нардепом поза межами правового поля.

«Народний депутат таким чином може представляти весь народ України, весь округ. Якщо в окрузі щось трапилось, він що, може подавати позов, вказуючи на те, що в мене є професійний зв’язок зі своїми виборцями?», — радник міського голови, представник ЧМР і ТОВ «ЛІГА» Дмитро Федоров.

«Ні, тільки з помічниками професійний зв’язок», — представник народного депутата Валерія Давиденка Микола Торбєєв.

Утім, на логічне запитання судді, хто ж ця особа, яка незаконно володіє лазнями, захисник відповіді дати не зміг.

-Прізвище, ім’я, по батькові.

– Іванов Іван Іванович, помічник народного депутата.

– Ні, такої інформації надати не можу.

– Хто саме тримає ці лазні?

 – Не можу назвати.

– Тоді яка була мета поширення інформації про помічника народного депутата?

– Ми звикли до того, що, якщо виступає посадова особа, то те, що вона говорить, є апріорі правдою.

-То якою була мета поширення інформації, яку ви зараз не можете підтвердити?

-Чи є у депутата Давиденка помічник, який на березі річки Десна має сауни і має намір добудувати.

– У Валерія Миколайовича немає жодного помічника-консультанта, які хоч якимось чином були причетні до цих лазень, тим паче, немає намірів щось добудовувати, цього просто не існує.

Через те, що на засіданні так і не змогли з’ясувати, кому ж належать лазні, а цю інформацію напевне знає міський голова, суд ухвалив клопотання про виклик до суду як свідка Владислава Атрошенка.

«Можливо, все ж таки він надасть, доведе чи спростує, чи є такий помічник, який має стосунок до цих об’єктів. Посадова особа його рівня має відповідально ставитися до будь-яких заяв, зокрема, що стосуються інших громадян України», — представник народного депутата Валерія Давиденка Микола Торбєєв.

У справі оголосили перерву до понеділка, 18 вересня.

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button