Політика (відео)

«Безстрашні»: сесійний блокбастер про «земельних воїнів» (Відео)

Земельні питання в Чернігові завжди були приводом для жвавих дискусій та обговорень. Не обійшлося без «земельних воєн» і на цій сесії Чернігівської міської ради.

Сварки, підозри і підвищені тони небезпідставні. Кілька питань порядку денного насторожують. Але логіка міського голови вражає. Очільник міста запевняє, що насправді немає нічого страшного в тому, якщо спершу виділити землю, а вже потім розбиратися з можливими порушеннями.

 «Я з цієї діляночки почав би брати податок на землю. А якщо є порушення і не можна будувати, то це в наступний період визначатиметься. Є таке бачення», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Із такою філософією погоджуються не всі. Наприклад, одне із земельних питань стосувалося скандального садівничого товариства «Грім-Віра». Хоча у проектах рішень навіть не вказали, що йдеться саме про ті горезвісні ділянки. Та свідомих депутатів мерській команді перехитрити не вдалося.

Також депутати голосували за надання дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення земельних ділянок для встановлення торгових кіосків, себто МАФів, на встановлення яких у місті діє мораторій.

Правоохоронні органи поки що на все це закривають очі. Причини можуть бути різними.

«Усі контролюючі органи на це дивляться, документують, але далі справа не йде. В певні часи буде надана певна оцінка всім цим діям та людям, які брали в цьому участь і ставили підписи», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міськради («Наш край»).

Та чи дійсно корупціонери будуть покарані? Це поки що невідоме. Принаймні зараз цим і не пахне. Адже навіть журналістські розслідування та серйозні заяви громадських активістів чомусь сприймаються як банальний наклеп на владу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button