Політика (відео)

«Профільний» на волосинці: чи знайдуть у кириченківських ліхтарях фальш (Відео)

Вісімдесят світлодіодних підробок уже змонтували в Чернігові.  Економ-лампи  повинні відповідати новітнім технологіям та бути вологостійкими. Такі вимоги представлені в тендерній документації. Вартість проекту освітлення – понад вісім мільйонів.

Свої пропозиції на тендері подали кілька фірм, серед них і місцеві, що спеціалізуються саме на виготовленні такого освітлення. Та профільний заступник міського голови Олександр Кириченко чомусь відхилив їх пропозицію, хоч вартість від чернігівського виробника нижча. Розібратися зі своїми підлеглими міський голова доручив депутатам.

Не встигли вони створити комісію, як уже з самісінького ранку зібралися радитися. Від кожної політичної сили – по представнику. Головний – Павло Вовк, він переконує, що в документах – профі, а от технічну експертизу довірить лише спеціалістам.

«Ми ж отримуємо всі документи і будемо розбиратися з комісією. Потім ми залучимо експертів і будемо далі рухатися», — депутат міської ради Павло Вовк.

Неквапливо та зважено депутати мізкують, як же перевірити технічні характеристики, однак громадські активісти уже все звірили.

 «Світильники не відповідають протокольному рішенню. Вологопровідності. Основний блок – начинка його російська», — громадський активіст Максим Конашевич.

Поки депутати шукають, кому ж віддати лампи на експертизу, радикал Жанна Шерстюк наполягає на вже наявній експертизі. Нагадаю, що Олександра Кириченка на посаду призначали за клопотанням саме радикалів.
« Працює ще одна комісія і результати вже можна використовувати і його», — депутат міської ради Жанна Шерстюк.

Ми вирішили взяти коментар у самого винуватця події. Олександр Кириченко виявився аж надто зайнятим для журналістів.

За дивним збігом із кабінету такого «зайнятого» заступника вийшла депутатка-радикалка Шерстюк. Можливо, поспішила з комісії по додаткову інформацію для  об’єктивних висновків. Та поки Шерстюк була на особистому прийомі, інші перевіряльники знімали лампи.

Цей світильник провисів тут недовго, проте вже встиг поіржавіти з середини, а не повинен би. Щоправда, його якість оцінять спеціалісти вже в понеділок, а поки що він полежить у білосніжному мішку.

Ще статті по темі

Back to top button