Політика (відео)

Містична сесія: корупцію не побороти (Відео)

Містична, тринадцята, сесія міської ради мала би бути найголовнішою, адже на ній повинні прийняти бюджет.

Та розпочата із запізненням сесія спершу звільняє Валерія Бондарчука – за внесеною пропозицією від міського голови.

— Це моє подання та є ще подання двох фракцій, прошу поставити це питання першим, — Владислав Атрошенко, міський голова.

Далі сварка за Кордівку та майже годинна перерва. У кулуарах шепочуться: вирішують, чи звільняти ще одного заступника так званого ліхтарикового афериста Кириченка. Поки десь визначається ціна питання, в коридорах депутати все ж нарікають на його роботу.

—  Мені,наприклад, це питання не до кінця зрозуміле. Я не думаю, що там якась бомба, — Лариса Кадіна, фракція «Батьківщина».

— Ми створили комісію на минулій сесії чинного законодавства, — Іван Бакшун, фракція «Батьківщина».

— Кириченка, я вважаю, варто заслухати звіт, а там як воно буде, — Сергій Воробйов, фракція «БПП».

Сам міський голова, який ще кілька тижнів тому пригрозив відправити Кириченка в народне господарство, перед сесією уже менш радикальний.

— Як буде достатньо обґрунтувань, то й кадрові зміни теж будуть. І ви теж проголосуєте? – У нас є така система голосування, що ви побачите, хто за що голосував, — Владислав Атрошенко, міський голова.

Впевнено почуваються депутати-радикали. Подейкують, що посада Кириченка – за їхньою квотою.

—  Я в цьому питанні навіть не розбиралася, а взагалі я знаю, що це питання не порушуватиметься, — Ірина Березенець, фракція «Радикальна партія».

Так само вважає й опозиціонер Павло Вовк, хоч саме на його висновки як голови депутатської комісії покладає надію міська рада.

— Якщо підніматиметься, я не знаю ще. Поки що ніхто нічого не порушує.

Нагадаємо, саме за ініціативи Павла Вовка створили комісію, яка до сьогодні повинна була розібратися та визначити винних у монтажі підробних ліхтарів. Сьогодні збігає тримісячний термін повернення авансу, якщо роботи так і не проведені.

— Рахунки заблоковані, фірма не виходить на зв’язок. Хтось повинен відповідати за це, і ми будемо категоричні, — Сергій Вакуленко, фракція «Наш край».

Депутати «Нашого краю» подали проект рішень на сесію, що мав би звільнити відповідального за проведення світлодіодної оборудки пана Кириченка. Міський голова дає йому слово.

— Я попав у команду Владислава Анатолійовича і дуже багато чого в нього навчився. 00:59 реформи втілювати в життя, — Олександр Кириченко, заступник міського голови.

Чи то промова Кириченка так розчулила мера, чи кількагодинні перерви вплинули на його рішення, однак своєї обіцянки міський голова не виконав – у народне господарство заступника не відправив.

— Моя була позиція: давайте послухаємо комісію та звіт, прошу визначатися, — Владислав Атрошенко.

— Пік пік, пік, рішення не прийнято.

Проти корупції в міській раді одноголосно проголосувала лише фракція «Нашого краю». Десятеро депутатів узагалі не голосували, хоч і були присутні в залі. Пані Осіковська та Шерстюк у цей час ретельно вивчали смс-повідомлення телефонів. Однак наступної сесії до цього питання знову повернуться.

Ще статті по темі

Back to top button