Політика (відео)

Мітинги, погрози та звинувачення в корупції: баталії сесії Чернігівської облради (Відео)

Одинадцята, остання цього року, сесія Чернігівської обласної ради розпочалась із її пікету. Це профспілки з працівниками лісової та деревообробної галузей вимагали повноважень на місцях. Коли один з організаторів пікету прорвався на трибуну ради і зачитав вимоги, отримав на горіхи за згадування на плакатах про людей із Прилуччини в негативному контексті.

«Якщо хтось, у тому числі й ви, розповідатиме про Прилуччину, я готовий перейти до ваших немирних акцій. Зрозуміло», — Олег Авер’янов, депутат Чернігівської обласної ради.

Далі без заслуховування прийняли звіт голови облради Ігоря Вдовенка. І перейшли до розгляду бюджету наступного року. Депутати його критикували та вносили правки.

«Дозволити в міжсесійний період проводити перерозподіл трансфертів. Чому не додати фразу «за погодженням бюджетної комісії?», — Ольга Чередник, депутат Чернігівської обласної ради.

Також за поданим документом не було зрозуміло, як розподілятимуть субвенцію з державного бюджету в розмірі 470 мільйонів. Але, попри критику, за бюджет проголосували. Далі щодо більшості питань обранці голосували швидко – найбільше зупинились на двох. На виділенні коштів на поїздки до зони АТО.

« Ми говорили про відпочинок дітей – 3 мільйони. А на пальне, щоб відвозити когось на схід, коштів закладається втричі більше», — Сергій Журман, депутат Чернігівської обласної ради.

Та на питанні про Чернігівський художній музей, який нібито не може працювати через те, що в них колись забрали приміщення.

«Попереднє керівництво ОДА в особі Миколи Бутка, який через корупційні схеми передав 1040 м2 музею приватній галереї Бориса Дєдова», — Олег Калиняк, депутат Чернігівської обласної ради.

«Присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Дєдову Борису Степановичу», — Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Художнику Борису Дєдову почесного звання не дали. Проте підтримали такий статус для трьох інших – Валентина Мельничука, Віктора Ткаченка та Дмитра Іванова. Окремо на сесії порушили питання обрання керівників комунальних підприємств за результатами конкурсу.

Депутат від «Нашого краю» Ольга Чередник вкотре зазначила, що повинна бути створена відповідна конкурсна комісія.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button