Політика (відео)

Нетрадиційна сесія: як депутати обласної ради стали в незаконну «позу» (Відео)

Сесія обласної ради цього разу розпочалася нетрадиційно. Більше сотні питань порядку денного. Ще й мітингувальники.

Депутатів зустрічали червоно-чорними прапорами чернігівські добровольці. Вони просили підтримати їхнє звернення до Верховної Ради про надання  добровольцям статусу учасника АТО.

А при вході до сесійної зали до журналістів прискіпувалася охорона. Певно, через мітингарів у формі її сьогодні тут зібралося як ніколи.

Деякі депутати  появу добровольців у формі розцінили як тиск.

За порядок денний і регламент проголосували в цілому, а тоді розпочалися депутатські звернення. Батьківщина проініціювала звільнення керівника «Облагролісу» Івана Донця. Мовляв, свою роботу виконує неефективно.

 « МИ ставимо питання про недовіру керівнику «Облагролісу», а також зобов’язуємо голову розірвати контракт і звільнити керівника «Облагролісу», — депутат обласної ради Сергій Пащенко.

Таке рішення суперечить закону. Юристи переконували, що внесення змін до порядку денного має відбутися до того, як за нього проголосували в цілому. Слідом за колегою із «Батьківщини» про недовіру заговорив і радикал Авер’янов. Ось тільки цей не довіряє керівнику Управління комунального майна Володимиру Сидоренку, який до того ж перебуває на лікарняному.

 «На мою думку, начальник комунмайна — це людина, яка заслуговує на пенсію, треба звільнити керівника. Можливо, через конкурс залучити людину, яка ефективніше розпоряджатиметься комунальним майном», — депутат обласної ради Олег Авер’янов.

Не порушувати закону та дочекатися звітів обох керівників із трибуни переконував Валентин Мельничук.

 «Ви порушуєте законодавство, створювали у Верховній Раді я теж був депутатом Верховної Ради і я знаю, про що кажу. Сьогодні ви виконуєте політичну розправу проекту рішення не має про це вам і юристи сказали, і я кажу», — перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

У кулуарах депутати перешіптуються, що це політична гра і змова кількох фракцій. На цих двох посадах вони давно бачать своїх людей. А відтак голова обласної ради, порушуючи законодавство, таки поставив на голосування депутатське звернення.

Більше активних змін порядку денного депутати не вносили. Дехто навіть встиг покинути залу, щойно керівників комунальних підприємств звільнили.

Ще статті по темі

Back to top button