Політика (відео)

Обіцянки батькам, економія на дітях і скандальна Ялівщина: підсумки сесії міськради (Відео)

Питання закриття 10-ї школи не може залишити у спокої батьків учнів цього навчального закладу. Саме з цієї гарячої теми розпочалася сесія міської ради. На Магістратській, 7 вирішили створити комісію, що контролюватиме ситуацію. Батьки школярів просять чиновників докласти зусиль, аби вже 1 вересня діти повернулися у свої класи. Натомість владці не дають жодних гарантій. Проте обіцяють прибудову до школи відремонтувати.

«Після виготовлення документації будемо приймати рішення. До 1 вересня не буде. Точно», — начальник управління освіти міської ради Василь Білогура.

«Ми будемо все відновлювати, ремонтувати, все, що ви скажете», — міський голова Владислав Атрошенко.

Не менш дискусійним виявилося і питання затвердження програми відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти на найближчі три роки. Чиновники виділили суму, якої вистачить не для всіх шкіл і садків.

Тому у фракції «Наш край» зажадали негайно збільшити фінансування. Тим паче, що грошей у міській казні вистачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб перебудувати житло для чернігівських викладачів, шукають забудовника

«Всього 12 мільйонів на програму. Це дасть змогу відновити інфраструктуру 6 шкіл і 10 садочків. Цього недостатньо. Головна мета програми не буде виконана. Більшість дітей не отримають можливості активного розвитку та занять спортом», — депутат фракції «Наш край» у міській раді Богдан Ткаченко.

Однак пропозицію депутатів із «Нашого краю» не підтримали. У мерії вирішили зекономити на дітях. Хоча мер Атрошенко дипломатично повідомив, що до цього питання ще повернуться, але пізніше, якщо будуть гроші.

Також чиновники знайшли ще один варіант економії в освіті – закрити садок номер 3. У нього вклали більше мільйона і поставили крапку. Хоча питання залишилися.

Проте найскандальнішим на сесії стало питання зміни цільового призначення земельних ділянок у Ялівщині. Їхні власники дуже хотіли перевести землю в житлову забудову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Чернігова справляють природні потреби просто на вулиці

Однак активісти запідозрили в цьому корисливий інтерес кількох депутатів міської ради і майбутнє будівництво елітних котеджів. Під час обговорення були і звинувачення, і образи, і викриття.

«Понавозили сміття для будівництва. Зокрема і депутати міської ради», — громадський активіст Олександр Гашпар.

«Питання заполітизоване, незручне. Суспільством сприймається негативно. І лежить. Від цього ми всі втрачаємо»,міський голова Владислав Атрошенко.

Скандальне питання зняли з розгляду. А мер Атрошенко дав доручення управлінню архітектури відновити роботу з визначення меж Ялівщини.

Журналіст Юрій Михуля

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. відновлення дитячих ігрових та спортивних майданчиків закладів освіти на найближчі три роки. Чиновники виділили суму, якої вистачить не для всіх шкіл і садків. — ЗАЧЕМ, ЛУЧШЕ СВОИМ ЗАВОДОМ АСФАЛЬТ ПРОЗВЕСТИ И ЕГО ЖЕ УЛОЖИТЬ СВОЕЙ ФИРМОЙ. А мало будет, так и новый заводик асфальтный прикупить.

  2. Шакали атроновские. на детей нет денег а на туалеты миллионы есть. когда вы уже наедитесь? хватит народ воровать!

Back to top button