Політика (відео)

Обіцянки-цяцянки 206-го: ТОП кандидатських фантазій (Відео)

Царську зарплату, ліквідацію податків, тотальну реанімацію економіки, тарифний рай, перетворення Чернігівщини на поліський Дубаї – чого лише не обіцяють виборцям кандидати в народні депутати України по 206-му округу.

Вибори стимулюють кандидатів до креативу та фантазерства.

«Від «Батьківщини» дуже впадає у вічі, що пан Юрій будує опозиційну кампанію і він планує, будучи депутатом ВРУ, продовжувати партійні програми. Яким чином це стосується? Не розумію логіки.

Сергій Гарус – кандидат небагатослівний. Щодо місцевої проблематики небагато пунктів – забезпечення бюджетної справедливості, використання коштів із місцевих бюджетів на ремонт доріг.

Олександр Кириндась зобов’язується відстоювати інтереси Чернігівщини на центральному рівні. Формування сильних громад через справедливий розподіл коштів. У якому відношенні – не деталізує. Це неправильно.

Максим Микитась усю свою програму побудував на місцевому акценті. Перший пункт – перетворення Чернігівщини на взірець якості життя українців для всієї держави. Обіцяє побудувати державу в державі, якщо стане депутатом.

Гіріч Ярослав – я допомагатиму розвитку економіки Чернігівщини та підвищення якості життя її мешканців.

Ткаченко Григорій – права людини не повинні залежати від місця проживання, передати повноваження по землі громадам.

Кандидат від «Свободи» Федорок пропонує розпустити місцеві державні адміністрації та передати їх повноваження виконкомам місцевих рад. Не зрозумів цього. Тобто, ставимо хрест на реформі децентралізації? Запроваджуємо якусь свою децентралізацію?

Єгор Фірсов – змінимо Україну, почнемо з Чернігова», — розповів  Павло Пущенко, голова ГО «Чернігівський освітній центр «Ініціатива».

Кандидати обіцяють гори золоті, але як вони виконуватимуть свої грандіозні обіцянки? Запитання риторичне, адже в передвиборчих програмах суцільна вода – без конкретики і механізмів реалізації запропонованого.

«Усі програми кандидатів мають загальний характер. Вони всі відповідають на запитання, що і як має бути гарно жити на Чернігівщині. Але не сказано, коли це «краще» настане і яким способом досягатимуть. Це головна проблема», — підсумував Пущенко.

Тобто чернігівцям пропонують карту дій, але при цьому додається «бонус» — пов’язка на очі. Це має такий  вигляд – вихід із кризового становища за розписаним сценарієм, але наосліп.

Ще статті по темі

Back to top button