Політика (відео)

Окремі положення реформ суперечать законодавству України

*Актуально

Перед початком нового політичного сезону уряд представив п’ять «реформ». За словами керівника фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольги Чередник, про медичну, пенсійну та земельну реформи говорилося неодноразово, але Кабмін знову намагається агітувати за сумнівні зміни, більшість яких суперечить Конституції України.

«Кабмін продовжує проштовхувати дві найбільш суперечливі реформи: пенсійну і медичну. Урядовці агітують обіцянками про непідвищення пенсійного віку, про скасування 15% податку з працюючих пенсіонерів, про перерахунок пенсій. Але не звертають уваги на такі суперечливі та несприйнятливі положення пенсійної реформи, як підвищення мінімального страхового стажу, скасування пільг, зрівняння пенсій для всіх пенсіонерів, які не можуть підтвердити документально стаж роботи до 2000 року», – зазначила вона.

Щодо медичної реформи уряд продовжує «мантри» про «гроші, які будуть ходити за пацієнтом», забуваючи сказати, що це будуть гроші самих пацієнтів, які вони додатково доплачуватимуть після сплати податків. Забуває уряд також розповісти про «гарантований пакет» медичних послуг, який кожного року буде змінюватись рішенням Кабміну за умови наявності коштів у бюджеті, забуває і про порушення чинної Конституції.

Уже зараз зрозуміло, що уряд готовий із новим ентузіазмом працювати за програмою просування в будь-який спосіб цих двох ключових реформ, на яких наполягають представники МВФ.

Партія «Наш край» вимагає до ухвалення законопроектів привести їх у відповідність до Конституції та низки законів, із якими вони зараз конфліктують. Особливо звернути увагу на позиції законопроекту, що суперечать чинному бюджетному законодавству, податковому законодавству, положенням про пільги та гарантії держави пільговим категоріям тощо. Якщо всі ці доопрацюванням не будуть виконані, так звані реформи не зможуть запрацювати згідно із законодавством, вони будуть заблоковані під час спроби виконання, бо суперечать суміжним законам, або будуть заблоковані в судах і залишаться на паперах.

Уряд має вилучити положення із законопроектів, що суперечать Конституції України, пункти, які скасовують чи обмежують права та можливості українців на гідне життя, лікування та пенсійне забезпечення.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button