Політика (відео)

Політичний шантаж: Чередник пояснила, чому депутати не відпускають Прокопенка (Відео)

Голова фракції «Наш край» в обласній раді, депутат Ольга Чередник пояснила, чому на сесії депутатський корпус уже втретє поспіль не підтримав питання «Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Прокопенка А.Л».

Нагадаємо, у вересні 2016 року нашкраївець Андрій Прокопенко написав заяву про складення депутатських повноважень. Цього разу 29 обранців проголосували «за», проти – 9, 4 утримались. Утім, для ствердного рішення голосів виявилося недостатньо.

Фракція «Наш край» вважає, що це ніщо інше, як політичні ігри інших депутатських фракцій.

— Єдине, чим це можу пояснити, – це політичні ігрища. Я не можу навіть це назвати іграми деяких політичних сил. Позавчора і президія, і кожна комісія під час розгляду цього питання підтримали рішення винести це питання на сесію.

Хоча, звісно, деякі депутати сказали, що не проголосують все одно, пояснивши це начебто тим, що в «Нашого краю» 11 мандатів, у інших політсил, наприклад, 5 мандатів, а тому, не голосуючи за позбавлення Прокопенка депутатських повноважень, а він, до речі, не з’являється ані у сесійній залі, ані в окрузі, вони позбавляють нас одного голосу в сесійній залі.

Більше того, один із заступників голови обласної ради, він же є депутатом, підійшов до мене і сказав, що якщо наша політична сила підтримає одну з їхніх ініціатив, а це децентралізаційні моменти, то вони підтримають питання по Прокопенку. Це політичний шантаж, — Ольга Чередник – голова фракції «Наш край» в облраді.

Ще статті по темі

Back to top button