Політика (відео)

Рік Атрошенка: експерти радять чернігівському меру зняти рожеві окуляри (Відео)

Поки чернігівський міський голова Владислав Атрошенко напрацьовує трудодні на посаді очільника міста, місцеві експерти рахують огріхи та козирі в його роботі.

«Усі в місті, не лише експерти, всі очікували змін. Але, з другого боку, я вам скажу, що в нас завищені очікування. У нас всі хотіли результат або сьогодні, або вчора. Треба прямо сказати, що щось цій владі вдалося», — експерт, політолог Віктор Вініченко.

Треба бути зовсім незрячим, аби не помітити, як прикрашається Чернігів: старі і нові фонтани працюють, чернігівці милуються реконструйованими парками, оновили зелені зони і нині кладуть асфальтне покриття. І це лише рік роботи Владислава Атрошенка. Але рік роботи за новими правилами, наголошують експерти.

«15 говорити, що дороги – це заслуги мера? Та ні. Це в рамках децентралізації. Дороги – це взагалі кабмінівська програма. У нас рік доріг в Україн», — експерт, політолог Віктор Вініченко.

Присутні на експертному обговоренні діяльності мера депутати Чернігівської міської ради кажуть, що і вони причетні до змін, що відбуваються у місті.

«Это більше заслуга депутатского корпуса. Существенно изменилась зеленая зона от «Дружбы» до «Украины». Но тут тоже заслуга депутатского корпуса, мы вносили свои предложения», — депутат Чернігівської міської ради Іван Бакшун.

Пиляє ніжку мерського крісла Атрошенка його нова команда, яку він привів до влади. Експерти радять очільнику міста зняти рожеві окуляри, віднайти серед колег непрофесіоналів і замінити їх на відповідальних людей.

«Маючи таку потужну команду фахівців, ну це так вони себе вважають. Мені здається, вони не допрацьовують, не дають фінансового аналізу і інформацію замовчують», — експерт Сергій Соломаха.

«Єдності як такої немає. Я розумію і бачу розвиток міста так: кожен заступник повинен відповідати за той напрям, який йому наданий. За професійними якостями, знову ж таки, заступники мера – люди непрофільні, далекі від багатьох моментів, що відбуваються у них в підпорядкуванні», — депутат Чернігівської міської ради Сергій Вакуленко.

Хитається у Владислава Атрошенка і щотижневий медіарейтинг серед мерів українських міст. До Кличка, який стоїть на першій сходинці показника успішності, очільнику Чернігова ще далеко.

 «У Владислава Атрошенка було кілька тижнів, що піднімався рейтинг, зараз у нього з незначним падінням. Медіарейтинг побудований на ТБ і по інтернету», — експерт, політолог Юрій Паперний.

Псує і без того низький рейтинг Владислава Атрошенка ситуація з аферою на майже 9 мільйонів гривень довкола встановлення світлодіодних світильників у Чернігові, яку провертає його заступник Олександр Кириченко, кажуть експерти. Не буде в Чернігова майбутнього, поки у мера не з’явиться єдина стратегія розвитку міста  Що ж до обіцянок з передвиборчої програми Владислава Атрошенка: із 36-ти він виконав 12, чотири – ні, ще 20 – у процесі.

Ще статті по темі

Back to top button