Політика (відео)

«У громади зженуть, а нам буде хвостик»: куликівський переможець і виборці-скептики (Відео)

«Чоловіки перші. Приступаємо до голосування. Степан Павлович перший розпочинає».

«Розпочинається новий етап у житті сільських громад. Ми об’єднуємося», — наголошує голова дільничної виборчої комісії с. Ковчин Лариса Дейнеко.

Куликівська громада вибирала собі голову та депутатів, які творитимуть новітню історію вже колишнього району. Межі адміністративної одиниці фактично не змінилися, тільки від’єдналась Смолянка, що пішла до Олишівської громади. Загалом люди і спостерігачі день виборів назвали спокійним. Нарікали тільки на передвиборчу боротьбу.

«Із Халімон постійно їздить наш фермер Труш, він усіх агітує, в груди себе б’є, що у нас із 30-го числа буде комунізм, ковбаси висітимуть на парканах. Дідур – по 10 гривень за літр молоко буде і буде все вері вел».

«Листівки з образами на одного з кандидатів, що пов’язане з підприємцями цього населеного пункту», — відзначає Антоніна Федорченко, громадянська мережа «Опора».

Виборці на Куликівщині були доволі активними, явка становила близько 60%. Проте велика частина голосуючих ішла за інерцією, навіть не знаючи, за що і за кого голосують.

«Я не знаю навіть, що це за вибори. Ну, прийшов – запрошення було. Зараз буду тільки дізнаватись».

«Щоб насамперед поремонтували дороги. – А чим створення громади допоможе? – Може, трішки краще стане».

«Що очікуєте від цих виборів? – А що хороше, того й очікуємо. Щоб тільки гірше не було».

«Мені однаково».

«А що Бог дасть. Хто що заробив – те й буде».

Частина голосуючих навіть негативно висловлювалась про створення громади.

«У громади зженуть. Гроші підуть у район, а нам буде хвостик».

«А чорт його знає. Хорошого нічого».

«Ми хочемо кращих змін, але на 90% не вірю».

Загалом же більшість сподівалась на локальне вирішення проблем їхніх населених пунктів. Наприклад, ремонт доріг, освітлення вулиць, ремонт клубів чи шкіл. Порушення, якщо й були, то незначні. Найбільше ж впав у вічі «комуністичний режим» у селі Вересоч. Там і досі над місцевим клубом височіють серп і молот та живе вічна пам’ять про прихід радянської влади в Україну. Щодо виборів, то на Куликівщині в них взяли участь понад 8 тисяч охочих серед майже 14 тисяч виборців. Перемогу ж отримала голова районної ради, колишня директор школи села Ковчин Наталія Халімон.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button