Політика (відео)

Лозунги замість реальних дій: чому кандидати у агітках займаються популізмом (Відео)

Політолог Віктор Вініченко розповів ЧЕline, чому кандидати в народні депутати у своїх передвиборчих агітках пишуть не реальні дії, які виконуватимуть, коли стануть народними депутатами, а популістські гасла.

-Бо вони погано уявляють, чим повинен займатися народний депутат.

Річ у тім, що виникло споживацьке ставлення між виборцями та кандидатами в народні депутати і по відношенню одне до одного. Така система виборів і соціально-економічне положення в країні загалом і кожного члена нашого суспільства зокрема призвела, на жаль, до того, що люди очікують конкретних матеріальних благ для себе.

Оскільки деякі кандидати взагалі не уявляють, чим вони займатимуться у Верховній Раді, бо не читали Закону «Про статус народного депутата», вони погано знають Конституцію України, плутають повноваження депутата місцевих рад і депутата Верховної Ради України. Тому легше все-таки писати лозунги.

Але є ще одна причина – це штаби, технологи, які ведуть цих кандидатів. Конкретні зобов’язання, написані в програмі або в листівці, вони приводять до конкретних дій, тобто які треба виконувати і за які треба звітувати, за якими можна судити про дії кандидата. Легше написати лозунги, популярні гасла, ніж те, чим повинен займатися народний депутат.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Что вообще может понимать в политике предприниматель? Особенно такой как Микитась! Все, что ему нужно — прочитать по мажке слова, написанные пиарщиками, а потом получить свою награду — депутатский мандат, который сможет защитить его от уголовного преследования! За свои незаконные застройки Микитась рано или поздно сядет в тюрьму, а люди, которые купили у его фирмы квартиры останутся без денег и жилья ((

  2. Микитасик тоже видимо это все шарит, бизнесмен он конечно хороший, а вот как человек не очень , да и как политик никакой, по сему подкупает, и покупает народ не только баблом но еще и красивыми фразами и лозунгами

Back to top button