Політика (відео)

Війна за справедливість: громаді Бахмача набридло терпіти бандита при владі (Відео)

Чиновникам стає непереливки, коли у громади уривається терпець. У Бахмацькому районі люди повстали проти чинного голови райради Віктора Міщука. Його звинувачують у корупції та навіть організації злочинного угрупування.

Люди втомилися терпіти витівки чиновника на районних сесіях: він ухвалював злочинні рішення і у вус не дув. Поліція відкрила кілька кримінальних проваджень на посадовця. Хоча жодна і донині не доведена до суду. Обурюються його діяльністю, чи точніше бездіяльністю, і селяни.

Вони владу люблять, вони політичні, а не хазяйновиті. То безгосподарники.

Нічого особо не змінилося і не покращало. Дороги, які були, такі й залишилися.

Ви знаєте, не мій рівень до нього звертатися. Для цього є спеціальні служби, які зобов’язані це робити.

Спеціальними службами люди називають Генеральну прокуратуру. Саме до генпрокурора вирішили звернутися з останньою надією. Адже, попри зруйновані дороги, відсутність інфраструктури та безстрашне відмивання коштів держбюджету, Віктор Міщук ще й залякує людей.

«Я боюся, бо у мене і діти є, і тому подібне, я не хочу», — активіст Віталій Герасько.

Люди висловили свою позицію збором підписів – щоб зібрати підписи під зверненням до Генпрокуратури. Щоб виїхала комісія й оцінила роботу одіозного Віктора Федоровича з 2014 року, як він був головою РДА.

А відтак зорганізувалися та написали кілька звернень. Вказані факти перевірили активісти Всеукраїнського антикорупційного комітету «Наступ». Своїми дослідженнями шоковані. Саботаж децентралізації, корупційні оборудки замасковані в реконструкції об’єктів інфраструктури за бюджеті гроші, лобіювання інтересів своїх покровителів, керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, нічні гульки – це доволі не повний перелік гріхів посадовця. А нещодавно Віктор Міщук офіційно визнаний корупціонером.

У квітні цього року Бахмацький суд офіційно визнав Віктора Федоровича корупціонером і оштрафував його. Все через те, що він, будучи депутатом Бахмацької районної ради, проголосував за питання стосовно передачі земельних ділянок в оренду для ведення фермерського господарства чоловіку своєї рідної сестри. Про конфлікт інтересів одіозний чиновник вирішив промовчати. Але правоохоронні органи обдурити не вийшло.

Міщук пішов ва-банк і подав апеляцію. Але і тут пшик – апеляцію Віктор Міщук програв, чим зміцнив свій поважний статус корупціонера.

«Порушено кілька кримінальних проваджень за фактом. Вони не розслідуються, нам надано чимало фактажу і ми бачимо, що в Бахмачі фактично діє злочинне угрупування, яке, не дай Бог, перетворить Бахмач на другу Врадіївку», — голова комітету «Наступ» Руслан Сакела.

А поки діяльністю голови Бахмацької райради займатиметься Генпрокуратура, місцеві депутати на черговій сесії голосуватимуть за відсторонення Віктора Міщука від посади. Громада та активісти будуть до кінця вимагати у правоохоронних органів справедливості – Віктор Міщук повинен не просто піти з посади, а відповідати за скоєне перед законом.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button