Політика (відео)

Все є, нема порядку: бахмачани про ситуацію в районі (Відео)

Суспільно-політична ситуація в Бахмацькому районі загострюється. Сесія райради нагадує арену, де емоції переважають над здоровим глуздом. Липнева сесія не стала винятком. Голова Віктор Міщук не може контролювати все, що відбувається в залі. Зате йому приписують контроль над фінансовими потоками району. Останнім часом Бахмаччину сколихнув черговий корупційний скандал, у якому знову фігурує очільник райради. Тому й не дивно, що на сесію прийшла обурена громадськість, активісти, атовці. Люди хотіли отримати відповіді на гострі запитання про дерибан бюджету. Громадськість у бажанні розставити крапки над «і» підтримали депутати. Зокрема, Таїсія Марченко вирішила звернутися до Генпрокуратури, аби там провели розслідування фактів розкрадання грошей громади Бахмаччини. Адже на місцевому рівні з різних причин провести розслідування складно.

«Все є, але порядку немає. Я змушена своє звернення озвучить», — повідомила депутат Бахмацької райради Таїса Марченко.

У зверненні депутати просять перевірити факти, що мали місце за часів головування Віктора Міщука в райдержадміністрації. Зокрема, проведення сумнівних тендерів, за якими всі будівельні роботи давали одній фірмі – «Бахмачгазбудсервіс». Купувалося неякісне вугілля та вікна для бюджетних установ. Але найбільшою скандальною оборудкою є багатомільйонна реконструкція Будинку культури.

А от депутат Іван Желіховський узагалі вирішив винести на розгляд сесії питання про переобрання голови райради Віктора Міщука. Він вважає, що в районі безлад, і з цим треба покінчити.

«Хаос у районі. Я депутат. Я вношу свою пропозицію», зазначила  депутат Бахмацької райради Желіховський Іван.

Голова райради Віктор Міщук не був багатослівним. На звинувачення в корупції сказав, що йому не соромно за свою роботу. Мовляв, він за кілька років зробив більше, ніж його попередники за 20. Проте, що саме, так і не відповів. Зате депутати швидко нагадали голові його «заслуги», які нині розслідують правоохоронці.

«Абсолютно мені не стидно. Горджусь тим, що я зробив. Ви нічого не зробили», — наголосив голова районної ради Віктор Міщук.

Після цього Віктор Міщук не був таким голослівним. За нього говорила група підтримки, яку завчасно привели до зали підконтрольні депутати. Вона перекрикувала та перебивала тих, хто наважувався критикувати голову та намагався довести свою правоту. Тривалі дебати на сесії райради завершилися прийняттям за основу звернення до Генеральної прокуратури щодо фактів корупції та розкрадання грошей району. А от питання щодо переобрання голови райради, яке намагався внести депутат Желіховський, так і не розглянули, бо пан Міщук несподівано підхопився зі стільця і заспівав гімн України, завершивши сесію.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Доброго дня. Публікуйте, будь-ласка, правду. «Обурена громадськість, активісти, атовці», як Ви зазначаєте, виступали на підтримку голови районної ради Віктора Міщука і просили всім відому політичну силу не заважати працювать. А той депутат Іван Желіхівський, який «сказала» «Хаос у районі. Я депутат. Я вношу свою пропозицію» викликав тільки сміх і вкотре довів, що він, вибачте, некомпетентна, амбіційна і прагнуча до владного крісла людина, яка вже показала всі свої здібності, випадково потрапивши на посаду голови районної ради кілька років тому. Взагалі, Іван Желіхівський проживає в с. Матіївка, яка вже в складі Батуринської ОТГ , тому, мабуть, морально правильним би було вже скласти депутатські повноваження в Бахмацькій районній раді, та виконувати зобовязання перед виборцями своєї рідної Матіївки.

Back to top button