Політика (відео)

Загублена в нетрях децентралізація: обласна рада не віддала ліси громадам (Відео)

Дев’ята сесія чернігівської обласної ради пройшла оперативно і майже без конфліктів. Можливо, цьому посприяв урочистий початок, на якому відзначили наших земляків, котрі активно відстоювали процеси децентралізації, зокрема голову Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірину Грозенко.

– Разом із головами громад докладатиму свої вміння, щоб реформа децентралізації мала успіх на теренах Чернігівщини. Дякую! — Ірина Грозенко, голова Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, депутат чернігівської обласної ради.

Отримавши привітання, Ірина Грозенко одразу взялася відстоювати права громад, запропонувавши не знімати з розгляду сесії питання про передачу лісів, що знаходяться на території громади, в їх розпорядження.

– Це не означає, що ми розвалюємо структуру райагролісів, бо передаються тільки ті ліси, що знаходяться на території об’єднаної громади, —  Ірина Грозенко, голова Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, депутат чернігівської обласної ради.

Проте депутати вирішили відмовити в цьому питанні і залишили лісове господарство ближче до центру. Розглянувши бюджетні питання, рада перейшла до каменя спотикання всіх сесій, починаючи від початку осені минулого року, а саме: голосування за припинення повноважень депутата від «Нашого краю» Андрія Прокопенка.

– У мене змінились обставини, я написав заяву на припинення повноважень. Замість мене зайде достойна людина. Я прошу підтримати мою заяву, — Андрій Прокопенко, депутат чернігівської обласної ради.

– Так, а що далі. Вношу пропозицію повернутись до розгляду цього питання.

– Рішення прийнято. Я думаю, що треба буде поляну накривати і за припинення повноважень, — Андрій Прокопенко, депутат чернігівської обласної ради.

Далі депутати голосували майже безвідмовно. Тільки не задовольнили забаганку «Укрпошти» вибити собі індульгенцію на пільгову оренду. Більше ж часу займали репліки депутатів, які не містили конкретних пропозицій до голосування.

– Зняти питання з розгляду чи доповнити чимось. Чи що ви пропонуєте? — Ігор Вдовенко, голова чернігівської обласної ради.

Депутати так поспішали у всьому, крім своїх реплік, що не з кращого боку показали своє ставлення до свободи слова. Так, своїм голосуванням вони відмовили у виступі майбутньому депутату чернігівської міської ради Сергію Кирієнку та колишньому головному лікарю станції переливання крові Василю Зубу. Останні хотіли виступити проти обрання керівником вказаного закладу Павла Герасименка, якого на сесії звинувачували в закритті на станції виробництва альбуміну.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button