206 округПолітика (відео)

Жарти та сльози: в ОВК люди шаленіють від спеки (Відео)

Спека та духота зморила членів і голів ДВК, кого – до сну, кого – до сліз. Усі ці люди на ранок ще сиділи з мішками бюлетенів і протоколів. Хто спить, а хто жартує. Ніна Лазембна поміж сном розповідає кумедні історії, та не вигадки.

«Вибори пройшли нормально. Подарки нам пороздавали, олію і ще дещо. Люди такі і нас були, що розносили по селу, але не всім чогось. Так ми вважаємо, що нам таких подачок не повинні давати, у нас повинні бути люди розвинені та з головою на плечах», — заступник голови Гучинської ДВК Ніна Лазебна.

Не до жартів цим жіночкам із Малійок. Вони своєї черги чекають із другої години ночі. О десятій їх ще не прийняли – з’ясувалось, не в повному складі привезли документи. Дорогою загубили одного члена комісії.

«Куди може сісти в машину. Ось дивіться: водій, голова, два міліціонери і два члени. От я і їхала електричкою», — член ДВК с. Малійки Надія Стовпитська.

«А мені треба було вийти, голові і членам на плечі посадити міліціонера. Ще й сукню порвали, як тягалися отут», — голова ДВК с.Малійки Людмила Кузьменко.

Проблеми із транспортуванням – не найбільші. Люди нарікають, що в ОВК навіть спрагу не втамуєш. Води замало. Жаліються й на відсутність туалетів.

«Але не від нас залежить, куди нас поселили, там ми і працюємо. Ну, звісно, люди не винні, якось не продумано все», — член ОВК Володимир Сергеєнко.

На лавках чергу займають і правоохоронці. Вони разом із дільничними головами тісняться в коридорах. Хоч своє завдання виконують, запевняє  речник Головного управління національної поліції Сергій Бриль. Тут їх більше ніж півсотні.

«Ми за туалетами не стежимо. Ми контролюємо довіз бюлетенів і протоколів із мокрими печатками до ОВК. Правоохоронці супроводжували членів і голів ДВК до ОВК і перебуватимуть біля обласного ОВК», — речник ГУ НП у Чернігівській області Сергій Бриль.

Реєструють документи в електронній системі. Це мало б зекономити час, та черги зібралися, бо не вистачає одного реєстратора.

Ще статті по темі

Back to top button