ProСпорт

Мир заради спорту: конфлікт навколо учбово-спортивної бази на Валу між ФСТ «Україна» та тренерами завершився (Відео)

Пристрасті довкола «Будинку фізкультури», що знаходиться на Валу поволі вщухають.

З одного боку керівництво фізкультурно-спортивного «Україна», а з іншого тренери та директор бази довго не могли знайти механізм співпраці.

Скандали не йшли на користь спортивним звитягам вихованців спорт школи. Врешті, сторони конфлікту знайшли порозуміння, адже головне завдання і одних і інших – розвивати спорт та виховувати здорове, молоде покоління.

— Між працівниками бази та ФСТ були організаційні непорозуміння. Наразі сторони знайшли компроміс, тренери , спортсмени та ФСТ налаштовані на розвиток спорту, ми розуміємо, що цей конфлікт нікому не потрібний, — говорить Костянтин Ноткін, директор учбово-спортивної бази.

Раніше, аби залагодити конфлікт довкола спортивної бази на Валу міською владою розглядалося питання про передачу цього об’єкта від ФСТ Україна в комунальну власність. На думку секретаря міської ради Віктора Бистрова таке рішення користі чернігівському спорту не принесло б.

— Більшість наших спортивних товариств мають проблеми зі своїми базами, якщо ми будемо забирати це майно у комунальну власність, то це не дає гарантій, що спорт там буде розвиватись, — підкреслив Віктор Бистров, секретар міської ради.

Конфлікт згас, і обидві сторони починають спільно працювати  на благо розвитку спорту у Чернігові. У свою чергу фізкультурно-спортивне товариство «Україна» відновлює усі необхідні документи на право власництва над базою, які з радянських часів не збереглися.

— Ми намагаємося нашу базу привести до ладу, щоб тут тренувалися чемпіони Європи та Світу. Також важлива масовість. Чим більше у нас буде тренуватись дітей, тим більше шансів виховувати чемпіонів, — запевняє Андрій Кужельний, голова ЧОО ФСТ «Україна».

Керівництво  ФСТ має серйозні плани по використанню цієї бази. Більше 6-ти десятків років тут виховували спортсменів, які ставали гордістю не лише міста , а й усієї країни. Зберегти переможні традиції, і в той же час не відставати від сучасних тенденцій розвитку спорту – головне завдання спортивних функціонерів.

Ще статті по темі

Back to top button