ProСпорт

Чернігівські гребці змагалися на Десні (Відео)

На водно-спортивній базі багатолюдно. Сьогодні тут провели змагання з веслування на байдарках і каное. Спортсмени вели боротьбу у запливі на 200 метрів.

«Це відкритий чемпіонат обласної організації ФСТ «Україна». Участь у змаганнях беруть три команди, а також ветерани», — розповів директор ДЮСШ з веслування на байдарках і каное ФСТ «Україна», Сергій Гамалій.

Чернігівщина багата на спортивні таланти. У цей список потрапили і наші гребці, які  постійно стають призерами Всеукраїнських та міжнародних змагань.

«У цьому році чернігівські гребці відзначилися у різновікових категоріях. Альона Ященко стала чемпіонкою України, а Євген Россомаха став переможцем молодіжного чемпіонату і фіналіст першості Європи», — говорить президент Чернігівської обласної федерації з веслування на байдарках і каное, Микола Базилевський.

«На байдарках було важче змагатися, тому що там було більше суперниць, а в каное – мало конкуренції. Потрібно більше готуватися на Чемпіонат України, але про такі змагання теж не потрібно забувати», — поділилася емоціями призерка  відкритого чемпіонату обласної організації ФСТ «Україна», Анна Ткаченко.

Незважаючи на те, що спортсмени докладають максимум зусиль і борються за нагороди, міська влада хоче припинити фінансування фізкультурно-спортивних товариств і забрати їх бази у комунальну власність. Тренери побоюються, що такий крок призведе до занепаду спорту в області, а їх функції просто нікому буде виконувати.

«Створюється тенденція, що міська влада хоче закрити фізкультурно-спортивні товариства. На місцевому рівні вони нікому стануть не потрібні», -висловив занепокоєння директор ДЮСШ з веслування на байдарках і каное ФСТ «Україна», Сергій Гамалій.

Та попри всі негаразди, спортсмени та їх тренери переконані, що фізкультурно-спортивні товариства не припинять своєї роботи  і будуть й надалі виховувати майбутніх чемпіонів.

Ще статті по темі

Back to top button