ProСпорт

День фізкультури: Пиріжок став Заслуженим, а Палацу спорту не буде (Відео)

Оваціями спортивна громадськість Чернігівщини вітала Дмитра Пиріжка. Указом Президента він став Заслуженим працівником фізичної культури та спорту України.

Урочистості в облдержадміністрації приурочили до Дня фізкультури та спорту. Відзначили кращих представників цієї галузі. Досягнень багато. Майже сотню разів чернігівські спортсмени піднімалися на п’єдестал міжнародних змагань.

 «Лише за 2015 рік у нас більше 89 медалей міжнародних змагань», — директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніна Лемеш.

Однак найголовніших медалей – олімпійських – цього разу в чернігівців немає. В Ріо виступали троє наших земляків, однак усі вони залишились без нагород. Це змусило керівників області задуматись над пріоритетами у своїй роботі.

«Ця Олімпіада показала: не вкладаючи в спорт, здобутків не отримати. Наші пріоритети – медицина, освіта та спорт», — голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.

Спортивна інфраструктура фактично повністю створена за радянських часів. За роки незалежності в Чернігові так і не побудували омріяного Палацу спорту. Зараз уже спортсмени відкрито звертаються до державних чиновників із проханням звернути увагу на цю проблему.

«Наша зіронька Олена Костевич передала проект стрілецького комплексу… Взагалі нам трішки не пощастило, адже за радянських часів у Чернігові мали побудувати Палац спорту, та через чорнобильську катастрофу будівництво так і не розпочалося», — голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.

Майбутнього в проекту поки що немає, розповіла Ніна Лемеш. За всього бажання ані грошей, ані землі під будівництво такого комплексу не виділено.

«Я хочу подякувати їй та її тренеру за те, що вони вже не перший рік роблять дуже багато для того, щоб на Чернігівщині з’явився якийсь тир чи спорткомплекс загалом, однак ті документи, що вони надали, насправді більше ескізи, аніж проект», — директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніна Лемеш.

На Чернігівщині функціонують 56 видів спорту. Також налічується майже дві тисячі працівників галузі фізичної культури.

Ще статті по темі

Back to top button