ProСпорт

Ексклюзив з Екс-ан-Прованс: українська збірна готова протистояти іменитим суперникам Євро 2016 (Відео)

Прес-аташе збірної України Олександр Гливінський розповів як українська збірна готова протистояти іменитим суперникам  Євро 2016.

— Українська збірна оселилася за 30 км від Парижа біля Марселю. Ми живемо в містечку Екс-ан-Прованс. Дуже гарне і невеличке містечко. 7 червня ми прилетіли з Мілана чартерним рейсом, перед тим ми базувалися у Швейцарії. Тут ми будемо жити і  здійснювати на всі три групові матчі саме звідси. Це,що стосується нашого географічного розташування.

Ми прилетіли на літаку і біля трапа нас зустріла офіційна делегація, перед самим трапом нам простелили килим з логотипом ЄВРО 2016 та футбольний полем. Так само нас зустрічали з прапорами, був теплий прийом. Стосовно злив, на півдні Франції їх особливо немає. Але ця ситуація не оминула і нас.

Коли ми 7-го червня прилетіли і поїхали на вечірнє тренування вийшовши на поле просто випав страшенний дощ, просто стіна і грім… Думали що перейде але грім, блискавка .. Хлопці побігли в роздягальню, дренажна система не впоралася. Тож, після запланованого початку тренувань, команда повернулася назад до готелю. За іронією долі вийшло після цього сонце.

А курйозності додає той факт, що в топу місті дощ падає раз на рік. Так вийшло що він впав саме в ту годину коли ми приїхали на тренування. Врешті ми відпочили, тому що бувало що хлопці мали і по два тренування на день.

А от вже учора, 8-го числа, у нас було перше тренування. Воно було відкритим і для глядачів і для ЗМІ, прийшло понад 300 вболівальників, багато дітей, українські прапори. Це були й українці і французи. Вони же раділи що саме збірна Україна в їх містечку диве.

Пані мер містечка сфотографувалася, після чого гравці збірної вибили на трибуни 24 м’ячі – реплікі з офіційним лого чемпіонату ЕВРО 2016. Що стосується охорони, з цим все норм. Її достатньо багато на кожному поверсі готелю.

У ресторані, в зоні відпочинку гравців, у спортивних кімнатах. По периметру також багато охоронців, які перепитують людей де вони живуть. Французи після терактів стали дуже уважними. Взагалі, нині спекотно, в день до 28 градусів. В Экс-ан-Прованс на 3-4 градусів спекот ніше ніж в Марселі і дощів  тут не обіцяють.

 

Ще статті по темі

Back to top button