ProСпорт

Стрижень знову став «судноплавним» (Відео)

Одне з наймасовіших змагань Чернігова – веслування на човнах «дракон». Чемпіонат міста серед команд міських шкіл проводять уже всьоме. Цього року на Стрижні зібралися 32 колективи. На змагання запросили навіть губернатора, заступника міністра молоді та спорту, а також олімпійського чемпіона Юрія Чабана. Знаному спортсмену дивитися на веслування на човнах «дракон» подобається, а от змагатися – не дуже. Бо в команді складно знайти винного за поразку.

«Мені подобається одномісний човен. Звик відповідати за свій результат. Можу виправити помилку. А коли в човні 20 тіл сидять і не знаєш, хто вчора тренувався, хто випивав і гуляв. От і все», — олімпійський чемпіон Юрій Чабан.

Стрижень у районі Красного мосту – найбільш вдале місце для таких змагань. Течії практично немає, а ширина водойми дає можливість легко маневрувати 9-метровому човну. Подбали організатори і про безпеку учасників. Бо не всі вміють плавати.

«Рятувальні жилети видали кожному учаснику. Чергують рятувальники на човні, щоб було все добре і гарно»,організатор змагань  Сергій Романчук.

Школярі до чемпіонату готувалися протягом кількох тижнів. Не просто тримали весла. Тренувалися фізично і морально.

-На першому тренуванні тримали весло, на другому – як треба правильно сидіти, на третьому і четвертому – як правильно веслувати.

Кожна школа прагне стати переможцем або принаймні потрапити до числа призерів. Зокрема це стосується тих команд, що невдало виступили торік або ж не брали участі.

-Минулого року зайняли 27-ме місце, але сьогодні плануємо бути серед призерів .

Крім нагород, переможці отримають право представляти Чернігів на всеукраїнському турнірі. Та найбільше вони радіють солодким призам. Кажуть, то найкращий стимул.

-Якщо займемо групу «Б» , то отримаємо торт.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button