ProСпорт

Центральні вулиці Чернігова в День міста перекриють для проведення марафону (Відео)

Любителі бігу в рамках святкування Дня міста можуть заробити до шести тисяч гривень. Саме стільки отримає переможець міжнародного напівмарафону «Нова пошта Чернігів 2016», що відбудеться 25 вересня.

— Можливо, за роки незалежності України це буде наймасштабніший захід, організований на високому рівні, участь у ньому братимуть не лише представники Чернігова, — Ніна Лемеш, директор департаменту сім`ї, молоді та спорту ОДА.

Організацією пробігу займатиметься компанія «Нью Ран». Минулого року подібний пробіг провели в Полтаві. Зараз обрали Чернігів.

— Люди, чуючи слово «марафон», одразу уявляють або професійних спортсменів, або фанатиків, насправді це не так. Це емоції щастя, радості і перемоги над собою та іншими. Емоції задоволення тим життям, яким живеш, — Максим Кривенко, організатор пробігу.

Організатори заохочують містян активніше реєструватися для участі в пробігу. Стартові пакети видаватимуть за день до старту – 24 вересня на Алеї героїв з 10.00 по 20.00. Трохи більше 21 кілометра – головна дистанція змагань. Однак передбачені й старти для менш підготовлених бігунів – на 10 кілометрів, та дитячі — на 3 кілометри, 1 кілометр і найкоротший – на 400 метрів.

— У великих європейських столицях на старт виходять 50 тисяч осіб, але охочих значно більше. Через рік відбудеться берлінський марафон, але взяти в ньому участь уже неможливо, реєстрація давно закінчилася, — Максим Кривенко, організатор пробігу.

Чернігівський напівмарафон хоч і не претендує на багатотисячну кількість учасників, однак організатори розраховують на щонайменше 700, а то й 1000 бігунів. Щоправда, поки реєструються здебільшого легкоатлети з інших міст країни. Чернігівці пасивні. На момент проведення забігів, з 7:00 до 14:00, в центрі міста буде обмежено рух автотранспорту.

Ще статті по темі

Back to top button