ProСпорт

Олена Костевич попросила чиновників збудувати в Чернігові Палацу спорту (Відео)

Прославлена чернігівська спортсменка, олімпійська чемпіонка Афін Олена Костевич під час зустрічі олімпійців з очільниками області виступила з пропозицією розпочати будівництво в Чернігові спортивного комплексу. Олена Костевич разом зі своїм тренером Ігорем Чередіновим адресували своє звернення голові ОДА Валерію Кулічу, меру Владиславу Атрошенку та голові обласної ради Ігорю Вдовенку.

 «У 2012 році в мене було 2 медалі, виділили вже землю під будівництво тиру, почали виділяти гроші на будівництво Палацу спорту. У нас єдина область, де немає Палацу спорту. У нас є проект, сподіваємося, це стане початком підготовки до Олімпіади в Токіо», — учасниця Олімпіади-2016, Олімпійська чемпіонка Афін-2004 Олена Костевич.

«Це чернетка проекту, тут тільки тир, але сюди прекрасно на другому поверсі можна прив’язати і боксерський зали, і борцівські. Це може бути нормальний комплекс, він не потребує багато грошей. Тут можна буде розвивати кілька видів спорту», — особистий тренер Олени Костевич Ігор Чередінов.

Однак пропозиція спортсменів не надто надихнула чернігівських керівників. Валерій Куліч лише повідомив, що на базі їдальні чернігівського автозаводу розпочнуть облаштовувати боксерський зал. Це позитивний момент, однак навряд чи він суттєво змінить напрям розвитку чернігівського спорту. У свою чергу Владислав Атрошенко вважає, що, перш ніж будувати спортивні комплекси, необхідно запустити економіку регіону.

«У молодості були якісь незрозумілі гантелі, джгути гумові, в 40-метровому залі виростили чемпіона Харкова. Воля до перемоги потрібна, мета. Якщо ми так само працюватимемо і на виробництві, то будуватимуться спортивні комплекси», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Після успіху стрільчині на Олімпіаді в Пекіні чернігівські чиновники на чолі з тогочасним головою ОДА Володимиром Хоменком обіцяли збудувати в Чернігові сучасний тир. Однак далі розмов справа не пішла. Як буде цього разу – покаже час. Однак уже зараз видно – без оновлення матеріально-технічної бази чернігівським спортсменам буде непросто конкурувати не лише на міжнародній, а й на всеукраїнській арені.

Ще статті по темі

Back to top button