ProСпорт

Залізо, м’язи, рекорди: у Чернігові проходить турнір з пауерліфтингу (Відео)

Більше сотні спортсменів з усієї України та навіть Білорусі зібралися у Чернігові на Кубок Півночі з пауерліфтингу. Це наймасштабніший за всю історію Чернігівщини турнір. Хлопці та дівчата наполегливо тренувалися, аби показати кращий результат.

«Рівень спортсменів – стають більш професіоналами. І рівень змагань росте. Все більше спортсменів виступає. Динаміка росте. В цьому році ми провели вже 25 турнірів – це рекорд», — розповідає президент Федерації пауерліфтингу України Богдан Воробей.

Пауерліфтинг вважається одним із найважчих видів спорту. Це постійні виснажливі тренування, правильний режим і, звичайно ж, харчування.

«Режим, правильна підготовка, відпочинок. Відпочинок і сон – це важлива складова, щоб спортсмен встигав відновлювати свої сили. В різних людей свої біоритми. Деякі займаються кілька разів на день», — говорить президент обласної федерації пауерліфтингу Ігор Атрощенко.

Чернігівець Олег Чернявський сьогодні прийшов на турнір не просто заради участі – майстер спорту з пауерліфтингу буде встановлювати рекорд України.

«Рекорд України зараз 275 кг. Треба на 2 кілограми більше підняти. На тренуванні 280 піднімав. Мій рекорд в екіпіровці – 292 кілограми. Зараз моя вага 71 кілограм», — розповідає майстер спорту, рекордсмен Європи зі станової тяги Олег Чернявський.

Проводити подібні турніри нині дуже важливо. Попри фактично відсутню підтримку з боку держави, небайдужі люди все ж знаходять можливість і організовують спортивні свята. Бо спорт має жити і розвиватися.

«Спорт розвивається, продовжує жити, несеться в маси. Мені дуже приємно, що сьогодні стільки учасників. Люди хочуть розвиватися, виховуватися спортивними, сильними. Щоб в подальшому захищати честь країни на міжнародному рівні і загалом захищати свою країну», — зазначає голова ГО «Північні Вовки» Віталій Довбах.

Переможці змагань отримають нагороди та призи. Окрім того, спортсменів, які зарекомендують себе на даному турнірі, відберуть в команду для участі у всеукраїнських змаганнях. Організатори запевняють, що подібні турніри у Чернігові будуть проводити мінімум двічі на рік.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Михайло Пронін

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button