Суспільство (відео)

120 акторів і 350 костюмів: у Чернігові пройшла всесвітньо відома оперета композитора Імре Кальмана (Відео)

Оперета відомого композитора світового рівня угорця Імре Кальмана звучала на чернігівській сцені. Такий подарунок нашим театралам зробив міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі», який уже 25-й рік поспіль проходить у Чернігові.

До речі, побачити в нас виставу такого жанру це велика рідкість – Київський національний академічний театр оперети на чернігівській сцені виступав усього два рази.

«Привезли вам одне із найкращих наших творінь. Це надзвичайно цікавий текст, надзвичайно фантастична музика, дуже хороші персонажі і гарні акторські роботи, такі випуклі, дуже добре працює балет, хор, це дуже масова робота», — генеральний директор, художній керівник Національної оперети України Богдан Струтинський.

Одна з останніх постановок Національного театру оперети – «Графиня Маріца» – відкрила четвертий фестивальний день. Це унікальна музична вистава, право виконувати її в Україні Національний театр оперети виборював кілька років поспіль. І в той час, коли іншим театрам ліцензію дають усього на три роки, наш театр оперети отримав аж на 5. Нині «Графиня Маріца» збирає повні аншлаги.

«На прем’єрі була дочка Імре Кальмана Івон Кальман, вон дуже гарно і схвально сприйняла цю постановку. Посол Угорщини в Україні теж відзначив, що нам вдалося передати дух оцього чардашу і дійсно ми ліцензію отримали саме від Івон Кальман», — генеральний директор, художній керівник Національної оперети України Богдан Струтинський.

За всесвітньо відому «Графиню Маріцу» як найкращу виставу року Національна оперета отримала «Київську пектораль». Чернігівські театрали теж оцінили роботу гостей фестивалю – у залі театру ім. Шевченка був переаншлаг, у касах зафіксували рекордний за останній час продаж квитків.

«Такий зірковий колектив – це честь для любого театру не лише для України, а й у світі, бо це надзвичайно високий професійний рівень у першу чергу. Я мав можливість за лаштунками подивитися, як цілу добу вони готувалися до вистави, то це надзвичайно високий організаційний рівень», — генеральний директор облмуздрамтеатру ім. Шевченка Сергій Мойсеєнко.

«Графиня Маріца» представлена глядачеві в новій інтерпретації, наближеній до сучасного глядача. На сцені герої жваво оговорюють проблеми інфляції, девальвації, оптимізації та економічних реформ, однак передають вишукану атмосферу дворянського життя та національний колорит угорців. У постановці задіяні 120 акторів, для яких було створено 350 костюмів. Оперета тривала майже три години і мала щасливий кінець.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button