Суспільство (відео)

17-річний постраждалий народився у сорочці (Відео)

Обвал чотирьох поверхів гуртожитку по вулиці Попудренка, 16 для 17-річного Сашка закінчився щасливо. У ту мить, коли сталась трагедія, хлопець перебував у приміщенні санвузла.

— Пішов у туалет, почала штукатурка сипатися, думав, щось потекло — і через 5 секунд будинок почав швидко сунутися, мене прибило фанерою мене притиснуло і плита впала, пощастило.

Фанера мені в руки вдарила, я головою дуже вдарився, ноги виявились назовні,  я бачив світло і міг дихати. Мені пощастило, — Олександр Турчин, постраждалий від обвалу будинку по вуд. Попудренка, 16.

— Я  на роботі була, чоловік удома був, саме пішов в туалет, хвилини 2-3, а потім побіг на перший поверх  —  Саша! —  а він обізвався. І подзвонив у МНС, — Валентина Спутай,  мама хлопця.

Свідомість Сашко під уламками бетону не втрачав, тому пам’ятає все до дрібниць. Згадує, постійно підтримував контакт із рятувальниками, кликав на допомогу та намагався думати про хороше. Працівники ДСНС спрацювали максимально швидко. Вже в міській лікарні № 2 виявилось, що хлопець не отримав жодного перелому.

— З приймального відділення був переведений до реанімаційного відділення, де пройшов комплекс діагностичних заходів, він був обстежений суміжними спеціалістами, на сьогодні стан його стабільний, —  Едуард Рибачук, заступник головного лікаря з хірургічної роботи ЧМЛ № 2.

Єдине ушкодження, окрім саден, це позиційна травма гомілки.

— Позиційна травма – коли певна частина тіла якийсь час знаходиться під якимось важелем, це порушує мікроциркуляцію, низку обмінних процесів у тій частині тіла, що з такою травмою, — Едуард Рибачук, заступник головного лікаря з хірургічної роботи ЧМЛ№2.

Із реанімаційного відділення Сашка вже перевели до травматології. Лікарі поки жодних прогнозів давати не квапляться.

— Іноді така травма, як у нього, закінчується від 3-х тижнів до 3-х місяців повним видужанням, а іноді залишається проблема на все життя, — Сергій Кушнір, завідувач травматологічного відділення ЧМЛ № 2.

З огляду на ситуацію, в лікарні обіцяють повністю забезпечити пацієнта необхідними ліками.

— Все те, що потрібне для лікування гострої травми, лікарня знайшла, — Сергій Кушнір, завідувач травматологічного відділення ЧМЛ № 2.

Сергій Кушнір каже, тут хлопець пролежить до трьох тижнів. Кілька днів його чекає ліжковий режим, пізніше дозволятимуть ходити.

Ще статті по темі

Back to top button