Суспільство (відео)

Церемонія посвяти: Луценко привіз до Чернігова прокурора (Відео)

Із затримкою майже на годину Генеральний прокурор України Юрій Луценко в присутності прокурорського колективу, керівництва  області і журналістів представляє нового очільника відомства на Чернігівщині – Володимира Комашка.

Попередник новопризначеного прокурора – Віктор Носенко, якого Юрій Луценко звільнив з роботи минулої п’ятниці, не відзначився особливими досягненнями на посаді. Носенкове керівництво Генпрокурор охарактеризував як суцільну дрімоту. За його рік роботи на Чернігівщині більше ніж наполовину зросла злочинність, звітує Юрій Луценко. Це головна причина кадрових змін.

— На третину в Чернігівській області зросла кількість облікованих кримінальних правопорушень. Зокрема особливо тяжких кримінальних — на 24 із зайвим %. Тяжких – на 46 %. Середньої тяжкості – на 20%. Утричі збільшилась кількість щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, — сказав Юрій Луценко, Генеральний прокурор України.

Новий прокурор на призначенні був небагатослівний. Розповів, що живе в столиці, має квартиру й авто, одружений, виховує сина і доньку. До призначення працював у пенітенціарній службі, а також очолював Миколаївську прокуратуру. І похвалився, що виріс у прокурорській родині.

— Батько близько 30 років віддав роботі в органах прокуратури. Закінчив свій професійний шлях радником юстиції. Для мене є в принципі авторитетом у роботі та взірцем добросовісності до роботи, — розповів Володимир Комашко, прокурор Чернігівської області.

Про плани на новій посаді Володимир Комашко не говорив. Завдання він отримував від Генпрокурора. Той наполіг на розслідуванні злочинів із розкрадання лісу на Чернігівщині. З 2012 року до суду чомусь надійшло лише 11 заяв із 350 зареєстрованих. Також Юрій Луценко хоче поставити крапку в розкраданні нафти та незаконному видобутку корисних копалин у нашій області.

— Під носом у правоохоронців відбувається незаконний видобуток копалин, що забирає з бюджету області, а отже, з гаманця кожного чернігівця величезні кошти. Ще більш очевидно: незаконний видобуток нафти з подальшим транспортуванням аж на схід України. Цього не бачить прокурор області? — Юрій Луценко.

Новий прокурор протягом першого місяця роботи має перевірити діяльність усіх комунальних підприємств на факти співробітництва з фіктивними організаціями та знайти причину підвищення тарифів для населення. І вже за місяць роботи Володимир Комашко проведе першу прес-конференцію для журналістів.

Ще статті по темі

Back to top button