Суспільство (відео)

24 червня в Чернігові обиратимуть ректора педуніверситету (Відео)

Не одними передвиборними перегонами по 206-му округу живе Чернігів. Уперше в Національному педагогічному університеті проходять масштабні вибори ректора. Обрати керманича закладу мають 24 червня. А поки що викладачі та студенти знайомилися з претендентами, які представили свої програми та бачення розвитку університету.

Охочих зайняти крісло ректора знаного університету Чернігівщини виявилося аж четверо. Конкуренцію чинному керівнику вишу склали як нинішні, так і колишні викладачі закладу. Сергій Лепявко став претендентом, аби люди мали, з кого обирати. Хоча сам некомфортно почувається начальником.

«Амбіцій займати високі посади  не було. Якщо ж вибори, то колектив пеуніверситету повинен мати право вибору», — кандидат на посаду ректора Сергій Лепявко.

Нинішній ректор Микола Носко 11 років керує університетом. У своїй промові зосередив увагу на досягненнях: створенні нових кафедр, спеціальностей, підготовці докторів і кандидатів наук. Головним завданням вбачає отримання статусу класичного університету, що відкриє нові можливості.

«Є крок, який ми з вами повинні зробити – це зробити наш національний університет класичним. Є розпорядження кабміну, але треба ще указ президента«, — кандидат на посаду ректора Микола Носко.

Декан технологічного факультету Олексій Торубара вважає, що скромність – шлях до невідомості. Тому хоче усіляко розкручувати університет. Прагне розширюватися та створювати нові робочі місця.   Без надмірної скромності вважає себе успішним керівником.

«Викладачі факультету, які працюють зі мною впевнені у завтрашньому дні», — кандидат на посаду ректора Олексій Торубара.

Наймолодший із претендентів Микола Пригодій узагалі прагне перетворити університет на бізнес-проект. Мовляв, на освіті не заробиш. Золотих гір не обіцяє, але на озброєння взяв перефразоване гасло однієї з партій.

«Треба започаткувати при університеті бізнес-центр чи технопарк, як завгодно назвати. Сьогодні освіта – елемент бізнесу», — кандидат на посаду ректора Микола Пригодій.

Загалом усі кандидати подякували за те, що вибори ректора є відкритими та прозорими. Кожен може поспілкуватися з викладачами і студентами. Голосування проходитиме в п’ятницю в актовій залі університету. З 9-ї ранку до 15-ї години дня.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вважаю, що Пригодєй і Лепявко — це контрагенти Тарубари. Вони просто запущені для того, щоб завалити 1-й тур виборів — розтягти голоси.
    А Тарубара вміє обманювати. Викладачі при ньому не впевненні у завтрашньому дні. Скільки ставок скорочено?
    Він не успішний керівник. За данними ДФС його ТОВ «обрій» з 2009 року не має прибутку. Весь прибуток — від факультету. То який він керівник?
    Його казка про те, що він домовиться з власниками будинку під знос — чому до сих пір не допоміг своєму вишу почати будівництво житлового будинку?
    Його фраза «все очень просто — главное захотеть» — фраза не бізнесмена, а політтехнолога.
    Тарубара, за повідомленням студентів, зовсім не веде пар — це «проффесор 2».
    Мовою українською не володіє. Як Азіров.
    Супер «керовнік».
    А якщо ж пройде Носко? Тарубара буде його улещати, щоб бути і в подальшому деканом. Сам не пійде. Як кажуть пенсіонери його факультету «Льоша будь кого вмовить».

Back to top button