Суспільство (відео)

У міській раді ділять громадський бюджет Чернігова 2017 (Відео)

Від минулого року чернігівці залучаються до розподілу коштів міського бюджету. На 2016 рік було передбачено приблизно 5 мільйонів гривень на так званий громадський бюджет, або бюджет участі. Цього року до міської ради надали майже 7 десятків проектів, які хочуть втілити в життя. Громадський бюджет надає можливість громадянам вирішити важливі проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону чи навіть міста.

«Ідея бюджету участі полягає в тому, що ці кошти йдуть на ті проекти, що не закладені в бюджет міста. Людина має право донести свою ідею», — представник робочої групи Андрій Вареник.

З огляду на велику кількість поданих проектів, проблем у Чернігові безліч. Про них дізналися під час обговорення на засідання робочої групи. Основну масу проектів надали бюджетники. Вони нарікають на слабке фінансування, тож сподіваються вирішити проблеми своїх закладів за рахунок громадського бюджету. Найбільше скарг у освітян.

Чиновникам управління освіти довелося виправдовуватися. Мовляв, на всіх грошей не вистачає.

«Сума велика. Навчальних закладів багато. Можливості мінімальні. Тому школи роблять спроби якось реалізувати свої плани іншим чином», — представник управління освіти Віра Каземір.

Серед найактуальніших проблем Чернігова за поданими проектами також є лікування онкохворих дітей, допомога сиротам, малозабезпеченим, родинам загиблих воїнів. Поки ж триває узгодження проектів. Аби їх втілити в життя, має бути проведене загальноміське голосування.

Ще статті по темі

Back to top button