Суспільство (відео)

73 річниця визволення Чернігова від німецько-фашистських окупантів (Відео)

Сьогодні зібралось багато жителів і керівництво міста у сквері імені М.М. Попудренка, аби віддати пошану воїнам, які визволяли Чернігів від фашистських загарбників і загинули 21 вересня 1943 року, та воїнам Небесної сотні.

За традицією, урочистий захід розпочався із покладання квітів і привітанням ветеранів від представників влади.

Після покладання квітів вшанували пам’ять загиблих солдатів хвилиною мовчання, військовим салютом, а потім – урочистою ходою-маршем колони воїнів Красною площею.

Урочистий захід продовжили на Болдиній горі покладанням квітів до Вічного Вогню на могилі Невідомого Солдата.

Участь у покладанні квітів також брали ветерани, яких залишилося вже не так багато. На сьогодні у Чернігові проживають 402 учасники бойових дій, четверо з них безпосередньо брали участь у визволенні Чернігова. Іван Омель’янович один із тих, хто пам’ятає ці страшні події. Його солдатських шлях був надзвичайно важким.

— Участь у бойових діях зі звільнення із Південно-східною Європою брав участь у Яссько-Кишинівській операції і пройшов із боями в славній піхоті Румунію, Угорщину, Чехословаччину і в Чехословаччини був тяжко поранений. Це найбільш пам’ятні часи. Бої були важкі, кровопролитні, але ми вистояли, ми перемогли, ми розгромили фашизм, — Онищенко Іван Омель’янович, воїн 163 гвардійської дивізії.

73 роки тому Чернігів був звільнений від німецько-фашистських загарбників. Майже два роки тривала окупація Чернігова нацистськими військами.

В результаті чого Чернігів був майже зруйнований.

Ще статті по темі

Back to top button