Суспільство (відео)

91-річного ветерана хочуть виселити з квартири (Відео)

91-річний ветеран війни Григорій Рикуш не може стримати сліз. Він погано чує та бачить. За ним доглядає донька. Родина в розпачі. Квартира, в якій дідусь і його громадянська дружина прожили 15 років, несподівано опинилася в руках незнайомих їм людей.

«Ми тут ніхто. Кажуть, то квартира іншої господарки. Як не підете, то вночі вивеземо», — ветеран війни Григорій Рикуш.

Дружина Григорія Рикуша Марія Василівна померла минулого року. Саме вона уклала договір продажу квартири родині Прокудовичів. Сім`я ветерана вважає цю угоду недійсною, адже бабця могла робити це несвідомо, піддаючись впливу сторонніх людей.

«Я підібрала квартиру, ремонтувала, купувала речі. Сусіди гарні. Жінка оформила на себе. Не думали, що так буде»,донька ветерана Вікторія Демченко.

14 серпня до квартири прийшли судові виконавці, нові власники та їхній адвокат. Тривалий час вони не наважувалися діяти, адже побачили велику кількість журналістів. Простоявши більше години під будинком, врешті-решт рушили до квартири. Однак дверей їм старенький не відчинив. Адвокат Прокудовичів, який відмовився назватися, звинуватив журналістів, що ті заважають потрапити їм до квартири.

На сходовому майданчику почалася тривала і палка дискусія між родиною ветерана та новими власниками. Ростислав Прокудович зізнався, що з бабусею їх познайомила подруга дружини з Новозаводського територіального центру і вони почали нею опікуватися, бо та їх попрохала.

«Бабуся сама просила за нею приглянути. Тут не було ні дідуся, ні Вікторії. Вона з’явилася, коли та вирішила квартиру продати», — власник квартири Ростислав Прокудович.

Загадкові помічники з’явилися в той час, коли бабця мала серйозне онкологічне захворювання, наполягають рідні ветерана. А дідусь у цей час також перебував на лікуванні за межами Чернігова. Та таке знайомство виявилося нетривалим.

-Чому бабуся захворіла, а потім з’явилися ви? Чому від моменту підписання договору бабуся протрималася 1 місяць і 20 днів ?

Родина ветерана ще минулого року написала заяви до прокуратури та поліції. Просила розібратися з сумнівною квартирною угодою. Однак позиція чернігівської поліції прикро здивувала своєю бездіяльністю. Кримінальне провадження за фактом заволодіння квартирою відкрите ще наприкінці минулого року. На дворі серпень 2017-го, а справа ледь зрушила з місця.

«Відкрито кримінальне провадження за статтею про шахрайство. Вилучено оригінали документів спірної квартири. Документація направлена на експертизу. Залежно від її результатів буде прийняте рішення»,прес-офіцер ГУ НП в області Борис Коновченко.

За фактом непотрапляння до квартири судові виконавці склали акт і наклали штраф. Родина Григорія Рикуша складати руки не збирається. Попри постанову суду, боротиметься далі за житло.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Квартирные аферисты чувствуют себя комфортно в Чернигове, а милиция их покрывает, потому что некоторые милиционеры сами зарабатывают на этом

  2. Боже, донька ветерана, та знайдіть ви толкового адвоката, який визнає ту угоду купівлі-продажу недійсною з підстав удаваності. Ті нові власники самі ж говорять про заповіт, а не купівлю-продаж, + додаткові вбачаються там аргументи для вмотивованого позову. Дослідять ці обставини в частині виконання умов купівлі-продажу, чи вчинялись дії сторін притаманні такій угоді, чи мали місце вчинки, що притаманні іншому виду цивільно-правового договору. Дійте, бо виселять

  3. Хорошо дедушка с дочкой пристроились. Вселились в чужую квартиру и надеются, что сойдёт с рук.

Back to top button