Суспільство (відео)

Від любові до байдужості: чернігівці про патріотизм (Відео)

Слово «патріотизм» викликає найрізноманітніші почуття й асоціації громадян. Від любові до неприйняття, від піклування до цілковитої байдужості. Це багатогранне та багатоаспектне явище. Кожен сам тлумачить своє поняття про патріотизм і вирішує – бути патріотом своєї країни чи ні.

ЧЕline вирішив поцікавитись у містян, що для них означає патріотизм?

Питання: Що, на вашу думку, є патріотизмом?

«Це дурниці, який патріотизм может бути в нашій країні? Із нашими людьми і усім цим життям».

«Ми українці, ми любимо свою батьківщину, ми пишаємося нею, хочемо, щоб швидше закінчилась ця нехороша війна».

«Я вважаю, якби наш уряд добре до нас ставився, у нас був би патріотизм, а оскільки нас не вважають за людей, то не може бути патріотизму».

«Альберт Ейнштейн колись сказав, що патріотизм – останній прихисток боягуза. Справа не в патріотизмі, треба замислюватись про це не раз на рік, у День прапора, а щодня, і найголовніше – зрозуміти, що ти готовий принести в жертву задля того, що ти хочеш».

«Любити Батьківщину, підтримувати наш уряд, не в усіх питаннях, звісно».

«Чесно працювати, виконувати те, що маєш виконувати. Якщо любити свою Батьківщину та чесно працювати, це і є патріотизм».

«Це людина, яка любить свою Батьківщину, яка готова віддати за неї життя. — Ви вважаєте себе патріотом? – Так, думаю, так. – А гімн України знаєте? – Ще не вмерла України і слава, і воля… Я соромлюсь, але я знаю».

Журналіст: Олександра Жеглова

Оператор: Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button