Суспільство (відео)

Адресна допомога – майбутнє пільгових перевезень, — Сергій Вакуленко (Відео)

Міська влада Чернігова планує запровадити адресну допомогу пільговим категоріям громадян.

Конкретних строків ніхто не називає, та чиновники управління транспорту вже говорять про запровадження електронних карток для пільговиків у найближчій перспективі.

На останній сесії депутати затвердили програму компенсації пільгових перевезень і внесли до неї зміни. Про те, чого чекати пільговикам, ЧЕline розповів депутат міської ради Сергій Вакуленко.

«На останній сесії розглядалося питання про збільшення фінансування програми пільгових перевезень. Депутати та жителі міста прохали знайти гроші і збільшити перелік пільгових категорій громадян. На 2017 рік додали 2 категорію інвалідів. Це значна кількість пільговиків. Понад 5 тисяч осіб. Протягом наступних років будемо намагатися збільшити фінансування і відстоювати інші категорії людей.

Щодо запровадження адресної допомоги. Людина отримає картку чернігівця і на цю картку буде нарахована певна сума поїздок на місяць. Пільговик може використати цю суму на власний розсуд – або для поїздок, або для інших потреб. Це європейська практика.

Ця тема актуальна і підтримується депутатами. Є технічні нюанси, але після їх вирішення адресна допомога буде запроваджена».

Ще статті по темі

Back to top button