Суспільство (відео)

Адвокат — це тернистий, але цікавий шлях (Відео)

Здійснення захисту прав і свобод, представлення інтересів, надання професійної правової допомоги громадянам – усе це їхня буденна робота. Саме вони несуть правову відповідальність перед своїми клієнтами і саме вони відстоюють їхні інтереси в судах та інших органах державної влади.

Адвокат – юрист, що надає професійну правову допомогу громадянам і юридичним особам шляхом реалізації права в їхніх інтересах.

Аби стати адвокатом, здобути вищу спеціалізовану освіту недостатньо. Попереду – тернистий, але цікавий шлях: іспити, стажування, захист, присяга.

«Робота і професія адвоката передбачають багатопрофільність. Допомагати людям, які звертаються по якусь допомогу. Людина більше орієнтована і підготовлена до професії», — заступник голови ради адвокатів Чернігівщини Микола Торбєєв.

Саме для цього існує Рада адвокатів Чернігівщини. Члени Ради допомагають пройти кваліфіковане стажування молодим професіоналам, видають свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю та – найголовніше – несуть відповідальність за дії адвокатів області. Саме цей орган самоврядування надасть найвищу професійну консультацію з будь-якої справи, і лише рада захистить адвоката у суді.

 «На теперішній час у нас є комітет із захисту прав адвокатів. Який безпосередньо стежить за тим, щоб дотримувались права адвокатів. Не порушувалися права адвокатів і дотримувались права адвокатської діяльності», — голова Ради адвокатів Чернігівської області Галина Якуба.

Охочих стати членом ради адвокатів чимало. Для багатьох – це найвищий професійний рівень, статусність і, звісно ж, бажання допомогти іншим. Одну і ту саму посаду можна займати лише 5 років і не більше 2 строків поспіль.

«Загалом член собрания – це виборна посада, наразі їх 12. Раз на 5 років проводиться конференція, на якій вибирають собі орган адвокатського самоуправління»,секретар Ради адвокатів Чернігівської області Максим Овсяннік.

Кожен має право на адвоката, навіть сам адвокат. Події останніх днів яскраво демонструють, що наразі це стає вкрай актуальним. Все частіше представники цієї професії піддаються незаконним діям з боку влади — проводяться обшуки. Тож захищати не лише правові інтереси інших, а й, насамперед, своїх колег – головний професійний обов’язок усіх членів ради адвокатів Чернігівщини.

Ще статті по темі

Back to top button