Суспільство (відео)

Аеропорт у Чернігові: містяни чекають на перший рейс (Відео)

Чернігів має бути із повітряним сполученням – такої думки самі містяни. У Чернігові ще у травні навіть створили відповідну петицію. Вона набрала необхідну кількість голосів і була розглянута Управлінням земельних ресурсів. У відповіді йдеться про те, що у міській раді розглянуть можливість виділення землі під новий аеропорт.

Ще кілька десятиліть тому поблизу Чернігова діяли кілька аеропортів. У Количівці після його закриття пасажирські рейси перевели на новий аеропорт – до Шестовиці. Наразі територія летовища «Чернігів» передана в оренду.

Була й авіабаза в мікрорайоні Півці, де за радянських часів курсували пасажирські рейси, тренувались курсанти льотного училища і літали військові. Тепер же вона розформована – і на злітних смугах влаштовують хіба що автомобільні перегони.

Чи потрібен у Чернігові аеропорт?

Все життя був аеропорт, літали куди хотіли, я з дітьми літала. – Вона з Ізраїлю прилетіла тільки – А чому я повинна з Києва їхати, був же аеропорт, було зручно.

Звісно, потрібен, не треба буде до Києва їздити. – Ви часто літаєте літаками? – Раз на рік, і не дуже зручно їхати з Чернігова до Києва. Краще в Чернігові сісти у літак.

Молодь літає, ми вже віджили своє, а для молоді дуже добре було б це і швидше набагато.

Я літав до Донецька з Чернігова, 17 рублів коштував квиток, а зараз хто полетить? Я не полечу, тому що в мене пенсія маленька, ледь кінці з кінцями звожу. Він буде збитковий просто, у нас немає контингенту того, щоб літав постійно

— У будь якому випадку, якби він був, чому би ним не користуватися?

Не користуюся, якщо чесно, але хотілося б, щоб він був, не завадив би. Спростилося б: або їхати до Борисполя, або тут. Але, думаю, навряд чи в таких масштабах побудують.

— На рахунок реальності можна посперечатися. Звісно, потрібен, якби були доступні ціни, звісно, літали б. Я зроблений в СРСР, тоді були ціни доступні, зараз не всім доступні, але було б добре.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button