Суспільство (відео)

Агітація без агітації: ОПОРА оцінює підготовку до виборів в об’єднаних територіальних громадах (Відео)

Громадянська мережа ОПОРА звітує про перші результати моніторингу виборчого процесу на Чернігівщині. Нагадаємо, 11 і 18 грудня об’єднані територіальні громади вперше обиратимуть голів і депутатів.

Так от, як стверджують опорівці, серйозних порушень під час підготовки  виборчого процесу у об’єднаних громадах на Чернігівщині за цей час не зафіксували. Єдина, хто вже встиг відзначитися, це Носівська міська виборча комісія: її члени розділили округи в Носівській ОТГ на свій розсуд, не дотримуючись закону України.

Як зазначає координатор ОПОРИ Наталія Висіканець, поки що не фіксують в округах і активної агітації.

Представники громадянської мережі планують контролювати виборчі дільниці і в день голосування.

«Ми постараємося максимально покрити всі територіальні виборчі дільниці, можливо, будемо мати спостерігачів і в ДВК, максимально старатимемося промоніторити вибори. Ми спостерігатимемо і на дільницях, і протягом усього періоду підготовки до виборів. Нині на Чернігівщині не видно активної агітаційної роботи, якщо вона й проводиться, то на рівні «від особи до особи», тобто на власних знайомствах, на власних знаннях, але активної роботи ще не проводять кандидати ні на голів, ні на депутатські посади. Ці вибори перші, ці вибори унікальні, вони відрізняються від решти, сподіватимемося, що наш виборець більш свідомий став»,координатор громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Ще статті по темі

Back to top button