Суспільство (відео)

Американський досвід розвитку туризму в тренді у чернігівських чиновників (Відео)

У Чернігові провели круглий стіл «Перспективи туристичного сезону – 2017», де представники туристичної тусовки розказали про те, як цього року наше місто прийматиме гостей. Головною цікавинкою Чернігова, як завжди, залишається заповідник «Чернігів стародавній».

«Показники в 2016-му році. Відвідувачів було близько 290 тисяч. Порівняно з 2016 роком, це на 106 % більше. Це щодо пам’яток архітектури заповідника», — вчений секретар національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Сергій Черняков.

«Просто рятує наш туризм у Чернігові. Якби не було цього заповідника, то я не знаю, яку статистику ми називали б», — журналіст, громадський активіст Олександр Соломаха.

Загалом стратегії розвитку туризму чи гучних інноваційних проектів, які активно анонсували ще кілька років тому, громаді так і не презентували. Обмежились анонсуваннями можливого ремонту підземного переходу, локальних новинок у «Чернігові стародавньому» та інвестиційного паспорта туристичної галузі області, який ще не підготували, але готують вже не перший рік. І взагалі влада міста та області, скоріш за все, хоче перейняти досвід розвитку туризму у Сполучених Штатів Америки.

«У США, в Департаменті, який займається питанням культури і туризму, я запитала «А що ви робите?». Вони сказали «А ми нічого не робимо», — заступник чернігівського міського голови Ольга Хоніч.

Якщо бізнес і громадськість не стануть активнішими, Чернігів можуть чекати часи, коли навіть таке свято, як День незалежності, взагалі не відзначатимуть із притаманними йому досі помпезностями.

«Я просто не уявляю такої ситуації, коли містянам скажуть, що на День незалежності нічого не буде, але можу сказати, що ми поступово йдемо до цього», — заступник чернігівського міського голови Ольга Хоніч.

Адже свята, які місто організовує, воно робить більше для чернігівців, а не для туристів. А організовувати свята для містян – це вже розкіш для бюджету Чернігова.

«Створюємо якийсь рух у центрі міста, але сказати, що це цікаво туристу, я не сказав би. Там нічого цікавого насправді немає. Тобто ми створюємо свято для мешканців Чернігова», — директор Чернігівської Медіа Групи Ярослав Сухомлин.

Щодо початку нового сезону, то, за словами фахівців, він, швидше за все, припаде на травневі свята, коли наше місто повинно буде прийняти першу масову хвилю туристів вихідного дня з Києва.

Ще статті по темі

Back to top button