Суспільство (відео)

Андеграунд по-чернігівськи: художник організовує неформатний перфоманс (Відео)

Кілька днів тому на фасадах чернігівських будинків з’явилися дивні абстракції – розмальовані грамофонні платівки. Цю мистецьку «андеграундну» акцію влаштував молодий чернігівський художник Олександр Рудник. Він уже п’ять років займається сучасним артом і таким чином пропагує свою творчість.

«Моцарта залишив, Пугачову одразу на творчість пустив», — художник Олександр Рудник.

«Стиль конкретної назви не має. Це щось середнє між ескізами для тату, летрінгом, графікою. Проект почався з того, що мені подарували ці платівки. Я думав, що з ними зробити. Почав їх оформлювати та подарував кілька друзям. Але потім зрозумів, що, окрім друзів, їх ніхто більше не побачить. У Чернігові мало хто таке робить і я організував своєрідну міні-виставку», — художник Олександр Рудник.

Але не всі зрозуміли цю творчість – із двадцяти платівок залишилося кілька. Більшість зірвали. Але Олександр не засмутився. Навпаки, подібні виклики додають йому сил і натхнення. Більше того, він уже готує свою персональну виставку. Обіцяє, що виставка буде унікальною, але всіх секретів поки що не розкриває.

«Це не буде офіційна виставка в тому форматі, як завжди. Не буде галереї, чи зали. Це буде щось нове», — художник Олександр Рудник.

Отже, чекаємо на загадковий перфоманс молодого художника, і, якщо на вулиці зустрічаєте наклеєні на стіни грамофонні платівки, – не дивуйтеся і знайте, що це творчість Олександра Рудника.

До речі, а як чернігівці сприйняли незвичну творчість на стінах будинків?

Все, що намальовано, – це красиво.

— Прикольно.

Ну, не знаю… Креативно.

Оригінально. Щось у цьому є.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button