Суспільство (відео)

АнтиСаакашвілі, діти за гроші та Білогура-собаколов: дайджест 23-ї сесії Чернігова (Відео)

23-тя сесія чернігівської міської ради стала святковою, тому що збіглася в часі з Днем міста та 74-ю річницею визволення Чернігова. Мер привітав присутніх.

«Майбутнє Чернігова залежить від кожного з нас», — вважає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

А далі почали творити історію обранці з Радикальної партії, запропонувавши на розгляд депутатів приплести чернігівську громаду до товариша Саакашвілі.

«Засудження незаконних дій Міхаела Саакашвілі та членів його команди в зв’язку з незаконним перетином державного кордону», — відзначає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«За» – вісім.

Решта депутатів логічно не підтримала такої міжвидової боротьби за право бути найрадикальнішими. Наступний крок – затвердження кадрових змін.

«Про затвердження Шевченка Олександра Васильовича першим заступником міського голови та членом виконавчого комітету», — продовжує чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Далі перед депутатами постало питання Програми підтримки народжуваності 2017-2022 рр., згідно з якою за третю дитину мали виплачувати 10 тисяч гривень, за погодженням спеціальної комісії, що відсіюватиме неблагополучні сім’ї, які народжуватимуть задля грошей. Внести зміни запропонували депутати від «Нашого краю», навівши приклад сільської місцевості.

«На сьогодні Кіптівською об’єднаною територіальною громадою прийнято рішення за народження дитини виплачувати 20 тисяч гривень, тому ми підтримуємо програму і просимо розглянути питання щодо підвищення цих виплат», — пропонує депутат Чернігівської міської ради, «Наш край», Володимир Коваленко.

«Нашокраївець» запропонував за народження першої дитини платити 5 тисяч, другої – 10, третьої – 20 тисяч. Депутати підтримали. Наступне – почулися унікальні пропозиції від команди мера, які дивували його самого.

«Ті собаки, які безпосередньо біля 34-ї школи, їх діти бачили. Вони вчора цілий день там були. Щоб їх перевірити на предмет сказу. Василь Олексійович, ну, як сформулювати ви пропонуєте, стосовно собак, які біля 34-ї школи. На сесії міської ради. – Владислав Анатолійович, це ж, це ж…» — говорить керівник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

Далі депутати зробили зауваження, що зміни, проведені бюджетною комісією, в рішення, що виносяться на розгляд сесії, здійснюються в останні дні перед нею. Вони для багатьох невідомі, і профільні комісії не мають змоги оцінити ті зміни, які внесли їхні колеги-«бюджетники».

«У цьому випадку це пакетне голосування, і більшість навіть не бачить, що знімається, що додається», — зауважує депутат Чернігівської міської ради, «Наш край», Віктор Бистров.

На сесії депутатам вкотре підсунули питання щодо землі садового товариства «Грім-віра» в пакеті з іншими рішеннями. Землі саме цього садового товариства на слуху в громадськості через те, що їх виділили не тим, хто на них заслуговував. Мається на увазі, що на них тепер претендують не лише учасники АТО, а й підставні особи провладної братії.

«З часом з’явились нові члени товариства. Чому ці члени з’явились? Хто вони? Визначають правоохоронні органи. Мені здається, було б логічно дочекатись якогось рішення від правоохоронних органів», — зазначає депутат Чернігівської міської ради Вадим Соколюк.

Депутати троянського коня помітили і не підтримали рішення, що стосувалося саме «Грім-віри». Окремо обранці внесли зміни до програми «Безпечне місто», за якими передбачили камери, що фіксуватимуть автомобільні номери порушників і не тільки навіть у темний час доби.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button