Суспільство (відео)

Антижурналістська лихоманка: чиновники Чернігова ненавидять журналістів (Відео)

Перший заступник міського голови Чернігова Михайло Шостак намагався заборонити журналістам ЧЕline бути присутніми на робочій нараді з боротьби зі стихійною торгівлею, частково повторивши подвиг заступника чернігівського губернатора Сергія Сергієнка.

-А оце у нас хто? Хто це? — ЧеЛайн. – А ви як дізнались і чого сюди потрапили? — Михайло Шостак, перший заступник чернігівського міського голови.

— Преса може бути присутня на міських заходах. Якщо ви забороняєте? – Забороняю, —  Михайло Шостак, перший заступник чернігівського міського голови.

На думку заступника мера, його власну особисту протизаконну позицію мала б пояснити прес-служба міської ради. У свою чергу, її керівник Наталія Чусь сказала, що не отримувала доручень від Шостака трактувати його вислови, а законних заборон щодо присутності журналістів на робочих нарадах на сьогодні немає.

— Прес-служба пояснить. А ви? – Не хочу я. – Це ж ваша особиста точка зору, — Михайло Шостак, перший заступник чернігівського міського голови.

Чим саме засоби масової інформації заважають Михайлу Шостаку проводити робочі наради – невідомо, адже в сесійному залі міської ради місця вистачало всім. Чи, може, чиновник приховував власну неефективну діяльність або масові облави на незаконних торгівців чи просто був незадоволений демократією і пресою взагалі?

— Кожен що хоче – говорить. Коли хоче – виступає. Так і наради не проведеш, —  Михайло Шостак, перший заступник чернігівського міського голови. — Сьогодні Челайн, завтра не Челайн прийде. Сьогодні з Чернігова, завтра з Києва прийде.

Ще більше здивування викликає нелюбов до преси на тлі того, що через 10 хвилин той же Шостак говорив про визначну роль висвітлення ЗМІ діяльності міських служб із ліквідації протизаконних торгових точок.

— Я думаю, що по телебаченню продовжуємо, Постійно тримаємо про те, що робота йде. Десь по висхідній. І ми побачимо все-таки результат, — Михайло Шостак, перший заступник чернігівського міського голови.

Михайло Шостак, називаючи журналістів «сторонніми організаціями», закриває доступ до публічності насамперед не для преси, а для громади, яка й дозволила йому отримати свою посаду.

Мабуть, владі треба проходити лікнеп одне в одного. Оскільки Володимир Грецький, голова Деснянської райради, вважає, що влада є виключно сферою послуг для громади.

— Проблема в тому, що влада не розуміє, що вона є сферою послуг для своїх громадян, для своїх виборців, — Володимир Грецький, голова Деснянської районної ради в м. Чернігові.

Ще статті по темі

Back to top button