Суспільство (відео)

Аутотренінг: симбіоз медицини і психології (Відео)

За допомогою психологічних самонавіювань можна подолати власні проблеми зі здоров’ям.   Про методику психологів і медиків, як власноруч захистити своє емоційне і не тільки самопочуття, розказує практикуючий психолог Тетяна Глюк.

«Аутотренінг – це спеціальна психотерапевтична техніка самонавіювання. Щось навіювати самому собі. Це методика, що допомагає на несвідомому рівні повірити в те, чого людина хоче досягти. Щоденні повторювання певного тексту налаштовують людину на вирішення проблеми.

В психології і медицині аутотренінг використовують не тільки для нормалізації психологічного стану, а й для лікування всіх хвороб, пов’язаних з психоемоційними станами.

Якщо проговорювати позитивні моменти, людина налаштовується на це. Особливість аутотренінгу в тому, що людина має бути розслаблена. Важливо відключити будь-які зовнішні подразники.

Користь від аутотренінгу безсумнівна. Людина дійсно може вилікуватись від захворювань. Але важливим аспектом є те, що людина повинна вірити в те, що це працює.

Друге – дійсно бажати, те, про що ти говориш, те, що людина хоче.

Є спеціальні вимоги, як створювати аутотренінгові програми. Людина може сама це зробити або терапевт може сформулювати цю програму».

Ще статті по темі

Back to top button