Суспільство (відео)

Аварія колектора: владу Прилук звинувачують у бездіяльності (Відео)

Аварія каналізаційного колектора в Прилуках створила загрозу виникнення офіційної надзвичайної ситуації в області. Департамент цивільного захисту та комунальники Чернігівщини скликали прес-брифінг.

«Сталося руйнування каналізаційного колектора, що забезпечує водовідведення в місті Прилуки», — розповідає директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев.

За словами чиновників, ситуацію ускладнює брак технічного оснащення, глибина залягання колектора, що налічує 14 метрів, і неефективне спрацювання місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках нечистоти заливають вулиці

«Дії органів влади в місті Прилуки в перші дві доби можна порівняти з бездіяльністю. Місто не спрацювало», — відзначає директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев.

Свою допомогу готове було надати місто Чернігів – у вигляді насосів «Чернігівводоканалу», але вони не підійшли.

«З’ясувалось, що ці насоси дуже потужні, і діаметр труб, що викачує цей насос, більший, ніж у колекторі», — говорить директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пожежу підприємства на Громадській залишились без води

На сьогодні в місті чергують молоковози для підвозу питної води. Вже знайдена, але ще підвозиться необхідна техніка.

«Готують обвідні канали. Якщо вони спрацюють, то відновлять повністю водопостачання. Ці роботи планують виконати протягом 2-3 днів», — зауважує директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА Сергій Болдирев.

Після відкачування стічних вод із місця аварії візьмуться до ремонту самого пориву в колекторі, щоб відновити його роботу. Точної вартості робіт поки що назвати не можуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі кількох вулиць Чернігова залишаться без води

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button