Суспільство (відео)

Багаті вчителі і подарунок для журналістів: президія чернігівської обласної ради (Відео)

Чергова президія обласної ради виявилась доволі затягнутою. Депутати постійно дискутували з керівництвом обласної адміністрації та доповідачами.

– Ми три питання розглянули, вже 45 хвилин працюємо.

Найбільше протиріч виникало під час внесення доповнень до обласних програм, що тягнуло за собою додаткове фінансове навантаження. Так, плюс 400 тисяч гривень просило управління освіти на щорічні премії ім. Софії Русової та Георгія Вороного. Президія все приймала під акомпанемент млявої критики.

— Вчителі в нас менше 5-6 тисяч на місяць не отримують. При 5-6 учнях у класі. Заробітна плата піднята дуже серйозним чином, — Валерій Куліч, голова Чернігівської ОДА.

Ще департаменти адміністрації отримали на горіхи за надмірне і необґрунтоване витрачання бюджетних коштів. Так, за словами депутатів, на проведення одного зі своїх форумів Департамент економіки виклав близько 300 тисяч гривень. «Благодійник року» коштує 10 тисяч, а «Інвестор року» – 100 тисяч гривень. А коли в обласних програмах з’являються додаткові суб’єкти для їх виконання, це також влітає платникам податків у копієчку.

— Включення до складу виконавців заходів цієї програми новоствореної Агенції регіонального розвитку Чернігівської області та збільшення у зв’язку з цим обсягів фінансування програми, — Світлана Полторацька, заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА

На президії чиновники анонсували подарунок для журналістів, який має полегшити життя медійникам області.

— Покращення умов для роботи журналістів. А саме – апаратура для аудіо- та відеозаписів. Коли запрошується людина для доповіді, журналісти не встигають переставляти мікрофон і втрачається до 50% інформації, —  Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської ОДА.

Окремо керівник Департаменту зупинився на тому, скільки влада витрачає на висвітлення своєї діяльності.

— На висвітлення діяльності ОДА й обласної ради передбачено 250 тисяч. 125 тисяч – це субвенція для газети «Деснянська Правда», решту 125 тисяч за результатами торгів у системі Прозоро виграла газета «Деснянка вільна», — Андрій Подорван, директор Департаменту  інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Чернігівської ОДА.

Окремо президія відзначилась дебатами депутатів із керівником управління комунального майна Андрієм Буніним, що зайняло найбільше часу. Останнього звинуватили в намаганні отримати для його управління надто багато повноважень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button