Суспільство (відео)

Бахмач: корупційний серіал продовжується (Відео)

Колектив Бахмацького будинку дитячої та юнацької творчості, а також батьки діток, які тут навчаються, вимагають припинити тиск на директора освітнього закладу Наталію Швидку.

«Просто хочуть посадити свою людину, яка їм буде вигідна, а ми цього не хочемо, ми хочемо поставить свого директора», бабуся вихованця Тамара Демченко.

«Почали вони на мене давити: або пишіть заяву, або ми, як сказав Брюховецький, заблокуємо кабінет і винесемо ногами вперед», — директор Бахмацького будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Швидка.

На неї тисне, виписує безпідставні догани та змушує звільнитися начальниця районного відділу освіти Лариса Журба.

«Я не даю ніяких коментарів», — начальник Бахмацького районного відділу освіти Лариса Журба.

Погрожують розправою й місцеві депутати-свободівці – Денис Сергієнко та Володимир Брюховецький, а також люди у військовій формі з їхнього оточення, які навідуються до дитячого закладу. Діти залякані, батьки стурбовані не на жарт і виступають категорично проти такого свавілля і силового розвитку подій.

«Тиск на батьків, погрози, тиск, ми повинні переживати депутати свободи якось неадекватно поводяться у цій ситуації. Їхні діти тут не вчаться, їхні діти ходять у платні установи, вони платять утричі більше», — мама вихованця Лілія Ясько.

«Пан Брюховецький до Наталії Дмитрівни… він теж погрожував їй, що вона не повинна тут працювати, а повинна сидіти вдома», — мама вихованця Олена Моргун.

Батьківський та вчительський колективи Будинку дитячої та юнацької творчості об’єдналися проти такого свавілля. Після проведених зборів колектив освітнього закладу звернувся за підтримкою та захистом до незалежних профспілок Чернігівщини. Профспілки підготували звернення до депутатів районної ради і мали намір оголосити його на сесії.

«Ми свої законно зареєстровані вимоги хочемо надати голові районної ради Міщуку та озвучити їх перед депутатами є конкретні вимоги до певних посадовців Бахмацького району. До нас звернулися місцеві трудові колективи профспілок справа в тому, що у нас деякі керівники на місцях мають неналежний досвід і думають, що в Україні законодавства не існує», — член Федерації Незалежних Профспілок України Олександр Кухарук.

Представники Незалежних профспілок зареєструвати вимоги у канцелярії райради і за домовленістю з головою Віктором Міщуком мали виступити перед депутатами на початку сесії. Проте, місцевий депутат-свободівець Сергієнко, не дав їм оприлюднити факти тиску і корупції, спровокувавши штовханину і зіткнення. Це сталося після того, як у залі було оголошено про безпідставне, корупційне, призначення депутата райради Володимира Брюховецького на посаду директора провідного у Бахмачі комунального підприємства «Комунальник».  Новопризначений без конкурсу і обговорення керівник, до речі, не має за офіційною біографією ні відповідної освіти, ні фахового досвіду.

Останнім часом сутички та провокації на сесіях у Бахмачі – часті явища. Провокують їх одні й ті ж самі особи, щоб відволікти увагу громадськості і протягнути потрібні їм рішення.

Так, на попередній сесії за публічною вказівкою депутата Брюховецького особи у військовій формі напали під час виступу на представника місцевої спілки ветеранів АТО та Афганістану Едуарда Левчановського. На тій же сесії Брюховецький накинувся із лайкою та образами на матір загиблого в АТО воїна і довів її до сліз.

Володимир Брюховецький не лише депутат районної ради. Нещодавно він у корупційний спосіб зайняв посаду начальника комунального підприємства «Комунальник», не маючи ані відповідної освіти, ані інженерно-господарського досвіду.  Більше того, його призначили без конкурсу і публічного обговорення. Як дісталася вчителеві історії за освітою ця посада можна тільки гадати. Певно, тут є якийсь зв’язок із силовими шоу у Бахмачі, які постійно його супроводжують. Це має відволікти увагу громади від розслідування гучних корупційних оборудок і бюджетних зловживань за часів головування Віктора Міщука Бахмацькою райдержадміністрацією.

«Нема коментарів, до побачення», — голова Бахмацької районної ради Віктор Міщук.

Понад п’ять тисяч бахмаччан звернулись до Генеральної прокуратури з вимогою дати правову оцінку кричущим фактам бюджетних розкрадань. Цікаво, що в цій боротьбі Брюховецький з людьми в камуфляжі відкрито заважали місцевим активістам висвітлювати корупційні злочини періоду адміністрації Віктора Міщука і погрожували їм.

«Одному з наших громадських активістів підсунули в двір каністру з бензином і якимсь незрозумілим устаткуванням», — громадський активіст м. Бахмач Віталій Герасько.

Дісталося на останній сесії від людей Брюховецького й Інтернет-виданню «Челайн» – чи не єдиному, хто не боїться протистояти силовому свавіллю і оприлюднювати факти корупції в районі. Нас люто ненавидять ті, кому є що приховувати від громади і чиї таємні зговори та корупційні справи ми не припиняємо розслідувати. Галас корупціонерів – найкраща оцінка роботи журналістів.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Залиште мене в спокої. прокуратура через вас тепер мені спокою не дає.

  2. Я всіх порву, всіх нагну і ніхто мене не зупинить.

    1. Это действительно слова Брюховецкого или анонима под его именем?

  3. Повилазять молокососи у депутати і політикою займаються. Ні слова розумного, ні ідеї. Ото тільки верещать

Back to top button