Суспільство (відео)

Бебі-бум у Парафіївській об’єднаній громаді (Відео)

Збільшення кількості малечі в сільській місцевості для сучасних українських реалій – це майже диво.

Але саме таку тенденцію спостерігаємо в селах, що входять до складу Парафіївської об’єднаної територіальної громади Ічнянського району.

Про створення додаткової групи в дитячому садочку Парафіївки спеціально для ЧЕline розповів начальник відділу освіти, молоді і спорту Парафіївської об’єднаної територіальної громади Петро Маслак.

«76 дітей на черзі до дитячого садка. Створюємо додаткову ясельну групу, 20 дітей у садочку № 2. У нас два садочки в Парафіївці. На сьогодні кількість учнів у школі додається. І до дитячого садка тепер ходить більше дітей», — прокоментував Петро Маслак.

Позитивні тенденції розвитку громади в «глибинках» області стають для багатьох «промінчиком надії» для змін на краще. Сільська молодь починає віддавати перевагу наведенню ладу у своїй громаді, а не пошукам кращого життя за межами району.

Як відомо, проблемою децентралізації на Чернігівщині активно опікується народний депутат України Валерій Давиденко. Народний обранець виступає на боці громади і саме завдяки його непохитній позиції на Чернігівщині врешті вдалося подолати відвертий саботаж президентської реформи з боку місцевих чиновників.

 

Ще статті по темі

Back to top button